Închide meniul

"Maradona ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire!" Anchetă cu privire la decesul lui "El Pibe D’Oro". Ce se prezintă în raportul experţilor medicali

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 4 mai 2021, 14:20

"Maradona ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire!" Anchetă cu privire la decesul lui "El Pibe DOro". Ce se prezintă în raportul experţilor medicali

Sputnik / Viktor Tolochko via Hepta

Verdictul dur al experţilor în cazul morţii lui Diego Maradona

Avocatul Mario Braudy a anunţat că raportul a fost trimis luni. Într-un document de 70 de pagini, comisia medicală însărcinată cu investigarea, la cererea justiţiei, a ultimelor ore ale vedetei argentiniene, a stabilit că Diego Maradona "a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă şi a suportat o "perioadă de agonie prelungită", informează news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Procuratura a deschis o anchetă care urmăreşte să determine o posibilă neglijenţă sau imprudenţă în tratamentul medical administrat argentinianului, care a murit din cauza unei probleme cardiace la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în reşedinţa sa din Tigre, nordul din Buenos Aires.

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.

"Maradona el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată"

Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial "ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire" dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire. 

 "Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Reclamă

Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Reclamă 4 / 0/3

Înregistrările şocante cu Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona

Leopoldo Luque a fost înregistrat în timp ce îi cerea detalii unui asociat despre starea de sănătate a lui Diego Maradona. 

"La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre. Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu. Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator! Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut", sunt fragmente din înregistrarea care a şocat-o pe fiica lui Diego Maradona.

Diego Maradona a încetat din viaţă anul trecut, pe 25 noiembrie. El a lăsat bunuri şi proprietăţi de cel puţin 60 de milioane de euro, potrivit sursei citate. Cel puţin 16 persoane se luptă pentru moştenire.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și