Închide meniul

Messi la Chelsea, pentru 250.000.000 euro. ”Cel mai mare transfer necunoscut din istorie”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 15 octombrie 2020, 14:08

Messi la Chelsea, pentru 250.000.000 euro. ”Cel mai mare transfer necunoscut din istorie”

Hepta

Lionel Messi a fost la un pas de Chelsea

Gianluca Di Marzio, un jurnalist italian specializat în transferuri de răsunet, a lansat, la începutul acestei luni, cartea ”Grand Hotel Calciomercato”, în paginile căreia se găsește ”bomba”. Messi a fost de acord să plece de la FC Barcelona în 2014, la Chelsea, unde era dorit de Jose Mourinho, toate detaliile fiind perfectate. Finalmente, ”din cauza unor dorințe de ordin personal”, angajamentul a căzut. ”Cel mai mare transfer necunoscut din istorie”, este titlul sub care Di Marzio prezintă povestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2014, Mourinho este în mijlocul celei de-a doua sale aventuri la Londra, după perioada 2004-2007. Îl vrea pe Messi. Cu fix un sezon înainte (altă bombă!), Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, îi dă târcoale starului argentinian, dar tatăl acestuia îi spune că Lionel nu va negocia, niciodată, cu cei de pe ”Bernabeu” și povestea rămâne îngropată.

Anul următor, însă, emisarii de la Chelsea vorbesc cu Jorge Messi și lucrurile încep să se miște. Londonezii sunt de acord să-i plătească starului clauza de eventuală reziliere a contractului, adică 250.000.000 de euro, plus un salariu net de 50.000.000.

Afacerea este intermediată de Deco, fost jucător la ambele echipe, retras din activitate, prieten atât cu Messi, cât și cu Mourinho. Fostul fotbalist intermediază chiar o discu]ie directă. Conform ”Grand Hotel Calciomercato”, aceasta are loc, prin intermediul video tehnologiei. Antrenorul îl convinge, urmează ca anun]ul să fie făcut.

Apoi, totul cade într-o singură zi, ”din cauza unor dorințe de ordin personal”, după cum se arată în lucrare, fără a se specifica natura acestora.

Reclamă

Messi evoluează la FC Barcelona din 2004. A adunat 734 de meciuri și a marcat 635 de goluri.

Messi ar fi putut ajunge la Chelsea în 2014, dacă nu interveneau ”probleme de ordin personal” | Foto: Hepta

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul Vezi toate știrile
Citește și