Închide meniul

Mesut Ozil s-a retras din fotbal! Mesajul emoţionant al campionului mondial

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 22 martie 2023, 13:40

Mesut Ozil s-a retras din fotbal! Mesajul emoţionant al campionului mondial

Mesut Ozil s-a retras din fotbal

Mesut Ozil, în 2014, după ce a devenit campion mondial / Profimedia Images

Mesut Ozil s-a retras din fotbal, la 34 de ani. Germanul susţine că desele accindetări l-au făcut să ia această decizie. Basaksehir a fost ultimul club pentru care a jucat mijlocaşul, care ajunsese la o cotă de piaţă de doar 700.000 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„După o perioadă în care m-am gândit atent, am luat decizia de a anunţa retragerea imediată din fotbal. Am avut privilegiul de a fi un jucător profesionist pentru 17 ani şi sunt foarte recunoscător pentru această oportunitate. În ultimele luni, am suferit nişte accidentări şi a devenit din ce în ce mai clar că trebuie să părăsesc marea scenă a fotbalului.

Mesut Ozil s-a retras din fotbal

A fost o călătorie incredibilă, plină de momente de neuitat şi de emoţie. Vreau să mulţumesc cluburilor mele, Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce, Başakşehir şi antrenorilor care m-au ajutat, dar şi jucătorilor care mi-au devenit prieteni.

Le mulţumesc membrilor familiei şi prietenilor apropiaţi. Au făcut parte din călătoria mea şi m-au ajutat cu dragostea şi suportul lor, la bine şi la greu. Le mulţumesc şi fanilor, care mi-au arătat dragostea lor, indiferent de circumstanţe şi de clubul pentru care am jucat.

Acum, de-abia aştept să văd ce mă aşteaptă alături de soţia mea şi de fetele mele, Eda şi Ela. Veţi auzi veşti de mine pe reţelele de socializare Ne vedem curând”, a scris Ozil, pe Twitter.

Reclamă

Mesut Ozil este campion mondial cu Germania

Mesut Ozil ajunsese în Turcia, în 2021, atunci când s-a despărţit de Arsenal. În capitala Angliei, Mesut Ozil câștiga nu mai puțin de 18 milioane de lire sterline pe sezon. Campionul Mondial din 2014 era însă în dizgrațiile antrenorului Mikel Arteta și nici măcar nu a fost trecut pe lista de jucători înregistrați în ultimul său sezon în Premier League.

Mesut Ozil are 92 de selecții la naționala Germaniei, pentru care a înscris 23 de goluri. Cea mai importantă performanță din cariera sa o reprezintă triumful de la Campionatul Mondial din 2014 sub comanda lui Joachim Low.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul carierei, Mesut Ozil a evoluat pentru Schalke, Werder Bremen, Real Madrid ori Arsenal. El a câştigat 10 trofee de-a lungul carierei, cele mai importante fiind titlul din La Liga cu Real Madrid (2011-2012) şi Cupa Mondială cu Germania (2014).

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și