Închide meniul

Mihai Stoica anunță că Andrea Compagno a fost convocat pe lista preliminară a naționalei Italiei

Alexandru Ivan Publicat: 3 martie 2023, 19:25

Mihai Stoica anunță că Andrea Compagno a fost convocat pe lista preliminară a naționalei Italiei

Andrea Compagno, interviu spectaculos în Italia

Andrea Compagno sărbătoreşte marcarea unui gol / Profimedia Images

  • Andrea Compagno, la naționala Italiei

Mihai Stoica anunță că Andrea Compagno a fost convocat pe lista preliminară a naționalei Italiei. MM susține că atacantul lui FCSB se află printre jucătorii chemați de Roberto Mancini pentru duelurile cu Anglia și Malta, din debutul preliminariilor EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

MM Stoica a spus că FCSB a fost informat prin email cu privire la convocarea lui Andrea Compagno la naționala Italiei.

Mihai Stoica anunță că Andrea Compagno a fost convocat pe lista preliminară a naționalei Italiei

„Mi se întâmplă rar să mă emoținez, noroc că am scris ce vreau să zic. Avem un jucător la naționala campioană europeană en-titre, Compagno la naționala Italiei. Andrea are o sârguință cum rar am văzut.

Reclamă

M-a sunat Argăseală și mi-a zis: «Te-ai uitat pe mail? Compagno a fost convcat la națională». Am zis, mă ia la mișto. Prima dată m-am gândit la care națională, că el nu e român. Nu am avut niciun jucător convocat la o națională de nivelul ăsta”, a spus Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

FCSB ar fi primit următorul mail din partea Federației Italiene de Fotbal, conform declarațiilor lui Mihai Stoica: „Andrea Compagno a fost selectat în lista preliminară pentru meciurile cu Anglia, 23 martie de la ora 21:45, de la Napoli și cu Malta, 26 martie, de la ora 21:45″.

Reclamă

Italia este în grupa C în preliminariile EURO 2024, alături de Macedonia de Nord, Ucraina, Anglia și Malta.

Până acum, Compagno nu a reprezentat Italia nici măcar la nivel de juniori. În 2022, a fost atacantul italian cu cele mai multe goluri marcate, 24, peste Ciro Immobile, 20.

Andrea Compagno l-a egalat pe Marko Dugandzic în topu golgheterilor din Liga 1

Andrea Compagno a reuşit să marcheze două goluri în partida dintre FCSB şi Petrolul,4-1, şi astfel l-a egalat pe Marko Dugandzic, atacantul de la Rapid, în topul golgheterilor din Liga 1. Atacantul italian a pus capăt astfel unei secete de trei etape fără gol marcat.

Reclamă 4 / 0/3

Andrea Compago a ajuns la 16 goluri marcate în acest sezon de Liga 1. Italianul l-a egalat astfel pe rivalul de la Rapid, Marko Dugandzic, care de asemenea a marcat 16 goluri în actuala stagiune.

Compagno a marcat de două ori în poarta celor de la Petrolul, în confruntarea din etapa a 28-a din Liga 1. Italianul a punctat din penalty în prima repriză, în minutul 29, şi ulterior a reuşit „dubla” în repriza secundă, în minutul 57.

Dintre cele 16 goluri din acest sezon ale vârfului italian de 26 de ani, 11 au fost reuşite în tricoul roş-albaştrilor, iar restul de cinci au fost reuşite pe vremea când evolua la FC U Craiova 1948.

Totodată, este de menţionat faptul că Andrea Compagno a marcat de opt ori de la punctul cu var.

De cealaltă parte, rivalul Marko Dugandzic a reuşit toate cele 16 goluri din acest sezon în tricoul Rapidului.

Andrea Compagno, interviu spectaculos în Italia

Andrea Compagno a oferit un interviu spectaculos în presa din Italia, în care a vorbit la superlativ despre FCSB şi fotbalul românesc. Compagno ajunsese să meargă cu calculatorul la supermarket pentru a nu cheltui lunar mai mult de 400 de euro. Asta înainte să vină în România.

Lucrurile s-au schimbat pentru Compagno, după ce a ajuns la FC U Craiova 1948, în locul unei mutări în Serie D. Acum, după ce Gigi Becali a plătit pe el 1.5 milioane de euro, el câştigă lunar 15.000 de euro. În acest sezon, el a marcat 15 goluri.

Reclamă

„Agentul meu mi-a spus că după San Marino pot reveni în Serie D. Dacă aş juca bine, aş putea lupta pentru promovarea în Serie C şi, dacă voi avea mai mult de 10 goluri, aş putea ajunge la o echipă bună din Serie C, cu care să lupt pentru Serie B.

M-am gândit că un transfer afară m-ar ajuta să cresc rapid. Am mers la Craiova, în Liga 2 din România, am câştigat campionatul, în următorul sezon am marcat 12 goluri şi Steaua m-a cumpărat pentru 1.5 milioane de euro.

Am jucat în Conference League, chiar şi pe terenul lui West Ham, am luptat cu Vertonghen. Multe dintre lucrurile la care visam când mă aflam în supermarket cu un calculator în mână, pentru a nu cheltui mai mult de 400 de euro pe lună, suma pe care o aveam atunci.

La Craiova şi la FCSB am găsit multă pasiune. Fanii îmi cereau să facem poze pe stradă şi mă complimentau. Bucureştiul este un oraş mare şi stadioanele sunt pline, de multe ori cu peste 20.000 de suporteri. La derby-ul cu Rapid au fost 33.000 de fani.

În Serie A, dacă excludem cluburile mari, nu ajungem la cifrele astea, mă gândesc la Sassuolo sau Udinese. Este evident că Steaua (n.r. – FCSB) este o echipă mare, cu un trecut important. Au mai trecut câţiva italieni pe aici, Zenga sau Piovaccari”, a spus Compagno, pentru presa din Italia.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:37 Dumitru Dragomir a auzit că Dan Șucu merge în galerie și a avut un mesaj dur: „Cea mai mare prostie! Ăștia care îl aplaudă..” 17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua "cu ochii închişi" la FCSB
Liga 1 • 12:58
Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali
S-a mai accidentat un jucător la FCSB
Liga 1 • 11:12
S-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider
Schimbări uriașe la FCSB
Liga 1 • 8:43
Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul!
Liga 1 • 28 mart., 23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 28 mart., 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”