Închide meniul

Mircea Lucescu a anunțat unde va juca Dinamo Kiev meciurile de pe teren propriu din cupele europene. „Ne-am simți ca acasă!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 mai 2022, 14:38

Mircea Lucescu a anunțat unde va juca Dinamo Kiev meciurile de pe teren propriu din cupele europene. „Ne-am simți ca acasă!

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, întru-un antrenament la Dinamo Kiev / Profimedia Images

Mircea Lucescu își dorește ca Dinamo Kiev să-și dispute meciurile de pe teren propriu din cupele europene în Polonia. Campioana Ucrainei a disputat acolo un amical cu Legia Varșovia, câștigat cu 3-1, iar jucătorii lui „Il Luce” au fost impresionați de atmosfera creată în tribune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Imediat după meciul caritabil cu Legia, i-am spus președintelui clubului, Igor Surkis, că ar fi bine să ne jucăm meciurile din Cupele Europene aici, în Polonia.

Mircea Lucescu vrea ca Dinamo Kiev să joace în Polonia în cupele europene

Polonia este un loc grozav pentru astfel de meciuri. Aici este o atmosferă fotbalistică grozavă și, cel mai important, acum sunt mulți ucraineni în Polonia. Desigur, ar fi mai bine să jucăm la Kiev, dar dacă acest lucru se va dovedi imposibil, vom juca în Polonia. Sunt sigur că la astfel de meciuri ar veni mulți suporteri ucraineni și ne-am simți ca acasă. Acest lucru ar fi foarte important atât pentru Dinamo Kiev, cât și pentru Ucraina.

Polonia are o mulțime de stadioane grozave, este o țară mare. Sunt sigur că și Șahtior va putea juca aici.

Dar, după cum am spus, cel mai bine ar fi să joci la Kiev. În plus, i-am sugerat președintelui clubului să începem pregătirea pentru sezonul următor la Kiev. Pentru a arăta că nu ne este frică. Dar dacă va fi imposibil să jucăm meciuri acolo, vrem să jucăm în Polonia. Și meciuri de calificare, și în faza grupelor, dacă reușeșim să ajungem acolo”, a spus Mircea Lucescu, conform sport.ua.

Reclamă

Mircea Lucescu, turneu caritabil alături de Dinamo Kiev

Dinamo Kiev a susţinut mai multe meciuri caritabile în Europa, în urma cărora s-au strâns 710.000 de euro.

Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Galatasaray, CFR Cluj, Dinamo Zagreb şi Basel se numără printre echipele împotriva cărora echipa lui „Il Luce” a disputat meciuri amicale. Banii vor fi donaţi Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina.

„Meciurile nu au fost făcute pentru iubitorii fotbalului, ci pentru oamenii care poate nu au fost niciodată la meci, dar au venit să îşi arate simpatia, solidaritatea faţă de cei care sunt acolo. Am pierdut Champions League în ultima etapă.

Reclamă 4 / 0/3

Un an şi jumătate am stat pe primul loc, în ultimul meci am făcut un meci nul şi cealaltă echipă s-a calificat, acum iau ei banii. Eu îmi doresc deocamdată să se oprească dracului acest război. Ducându-i prin Europa pe jucători, făcând aceste meciuri, uită o perioadă ceea ce se întâmplă acolo”, a declarat Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev.

Ucraina, fără campioană din cauza războiului

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev nu mai au nicio şansă să îşi apere titlul în Ucraina. Lupta pentru trofeu s-a închieiat prematur, din cauza războiului. După două luni de conflict armat, s-a luat hotărârea ca Şahtior Doneţk să rămână pe primul loc, dar să nu fie desemnată campioana Ucrainei.

Dinamo Kiev s-a încurcat chiar în ultima etapă care a avut loc înainte ca Vladimir Putin să declanşeze războiul. Gruparea din capitală a făcut egal, pe teren propriu, cu Zorya Luhansk.

În sezonul 2020-2021, Mircea Lucescu a câștigat cu Dinamo Kiev campionatul, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:45 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și