Închide meniul

Mircea Lucescu, despre conflictul pe care l-a avut cu Pep Guardiola: „Nu m-am putut abţine şi am început să urlu la el!” Ce l-a scos din sărite pe „Il Luce”: „Nu îmi venea să cred”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 mai 2021, 17:16

Mircea Lucescu, despre conflictul pe care l-a avut cu Pep Guardiola: „Nu m-am putut abţine şi am început să urlu la el! Ce l-a scos din sărite pe „Il Luce: „Nu îmi venea să cred

Profimedia

Mircea Lucescu, conflict cu Pep Guardiola

Mircea Lucescu, conflict cu Pep Guardiola. Marele antrenor român a povestit cele două episoade în care a fost jignit de actualul tehnician al lui Manchester City.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu, conflict cu Pep Guardiola: „După meci nu m-am putut abţine!

„Il Luce” a explicat că primul moment în care s-a simţtit jignit de Guardiola a fost în faza grupelor UEFA Champions League din 2008-2009, când antrenorul român, la vremea aceea la Şahtior, i-a acuzat pe catalani de lipsă de fair-play.

„Am fost jignit de Guardiola de două ori. Într-un meci în care conduceam cu 1-0 împotriva Barcelonei în minutul 87 (n.r. Şahtior – Barcelona 1-2, 2009). Aşteptam ca ei să dea mingea din aut. Noi trebuia să o primim (n.r. mingea a fost trimisă în aut din cauza unei accidentări). La final, Pyatov a făcut o greşeală, iar Messi a marcat.

Nu îmi venea să cred că o echipă la un asemenea nivel se comportă aşa. Am înţeles că Guardiola era tânăr şi voia să câştige. După meci nu m-am putut abţine şi am început să urlu la el şi la toată lumea”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Al doilea episod a venit în 2015, tot în UEFA Champions League. De data aceasta, Guardiola o antrena pe Bayern. Mircea Lucescu s-a enervat după ce Şahtior a pierdut în faţa bavarezilor la Munich cu 0-7 în optimile de finală, iar omologul său s-a bucurat, deşi echipa sa era ca şi calificată în faza următoare.

Reclamă

„A doua oară când am fost ofensat a fost jignit a fost când el era la Bayern. După 0-0 în Lviv a fost returul în Munich. La început, Kucher a fost eliminat şi au primit penalty. Am pierdut cu 0-7 şi l-am văzut pe Guardiola sărind de bucurie după golurile 5 şi 6. Ar trebui să fie respect”, a mai spus „Il Luce”.

Mircea Lucescu
Profimediaimages
Citește și:

Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului

După ce a luat și Cupa Ucrainei alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a ajuns la 35 de trofee cucerite de-a lungul carierei. „Il Luce” este depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, care are 49 de trofee.

Tehnicianul de 75 de ani va primi un bonus consistent după ce a făcut-o pe Dinamo Kiev campioană. Jurnaliştii ucraineni au dezvăluit că acesta se ridică la 500.000 de euro. Această sumă se adaugă la salariul anual de 1.2 milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Secretul succesului lui Mircea Lucescu

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a dezvăluit care este secretul succesului lui Mircea Lucescu. Finanţatorul campioanei Ucrainei este încântat că a fost inspirat să semneze cu cel mai de succes antrenor român.

„Lucescu a reuşit ceea ce doar marele Valeri Lobanovski a putut, la vremea lui. I-a unit pe toţi cei din jur…bucătari, cei care spală hainele, maseuri. A făcut asta cu toţi cei care lucrează la baza lui Dinamo Kiev, este vorba de 200 de oameni! Cum a reuşit Mircea? Foarte simplu! Fiecare are sarcini şi obiecitve.

El crede că dacă cel puţin o persoană nu respectă ce are de făcut, acest lucru va afecta rezultatul final. A venit cu o formulă prin care, dacă există bonusuri, atunci va fi motivat fiecare angajat al clubului. Se văd rezultatele din moment ce există un stimulent financiar pentru fiecare om în parte.

Mircea Lucescu este foarte plăcut şi respectat. El îi mulţumeşte de 10 ori chelnerului care îi serveşte masa de prânz, la fel face şi cu fata care îi schimbă farfuria. Aceasta este educaţia lui, care nu poate fi cumpărată cu nicio sumă. Astăzi, Lucescu este ‘proprietarul’ bazei de antrenament”, a dezvăluit Igor Surkis pentru jurnaliştii de la sport.ua.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și