Închide meniul

Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal: „Așa am decis să-mi pun capăt carierei”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 3 noiembrie 2023, 19:45

Reclamă
Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal: „Așa am decis să-mi pun capăt carierei

Oficialii lui Dinamo Kiev au luat decizia finală în privinţa lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu / Profimedia

Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal. Anunţul a fost făcut de Dinamo Kiev pe reţelele de socializare după ce a pierdut derby-ul cu Şahtior, scor 0-1.  La conferinţa de presă, Mircea Lucescu şi-a anunţat retragerea din fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cutremur în Ucraina! Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal

”Mircea Lucescu a demisionat din calitate de antrenor principal al lui Dinamo Kiev. Meciul cu Șahtior a fost ultimul pentru antrenorul român în ”alb-albastru”, a anunțat fosta campioană a Ucrainei.

„Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină – o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu.

Lucescu, în vârstă de 78 de ani, a preluat în mod neaşteptat conducerea lui Dinamo în vara anului 2020. Antrenorul şi echipa au câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Reclamă

După meciul cu Șahtior, Mircea Lucescu a anunțat faptul că demisionează de la formația din capitala Ucrainei! Acesta a explicat că unul dintre principalele motive pentru luarea acestei decizii a fost războiul din țara vecină, care pare că nu se va opri prea curând.

Tehnicianul ajuns la 78 de ani a menționat faptul că îi este dificil să se concentreze doar pe fotbal, în condițiile în care populația civilă din Ucraina este grav afectată de acest conflict.

„Fiecare meci a devenit mult mai dificil pentru mine, din cauza războiului. Mă gândeam constant la oamenii care mor pe front, la populația civilă. Este foarte dificil să combini aceste lucruri cu fotbalul.

Reclamă 4 / 0/3

Vreau să vă mulțumesc tuturor! Vreau să mulțumesc fotbalul din Ucraina! Îi mulțumesc ucrainei pentru acești 15 ani! Îmi doresc ca toată lumea să aibă parte de pace, de sănătate și de un viitor fericit”, a spus Mircea Lucescu, potrivit suspline.media.

În cariera sa de antrenor, Mircea Lucescu le-a pregătit pe: Corvinul Hunedoara, echipa națională a României, Dinamo, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior, Zenit, echipa națională a Turciei și pe Dinamo Kiev.

Pe lângă numeroasele titluri de campion și cupe câștigate, poate cele mai importante trofee din palmaresul lui „Il Luce” sunt Supercupa Europei, câștigată în sezonul 2000/2001 cu Galatasaray și Cupa UEFA, câștigată în sezonul 2008/2009 cu Șahtior.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și