Închide meniul

Mirel Rădoi, primul succes în Arabia Saudită! Victorie și pentru Marius Șumudică! Zi perfectă pentru antrenorii români

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 10 februarie 2023, 17:00

Mirel Rădoi, primul succes în Arabia Saudită! Victorie și pentru Marius Șumudică! Zi perfectă pentru antrenorii români

Mirel Rădoi a obținut prima victorie ca antrenor în Arabia Saudită

Mirel Rădoi / Profimedia

Mirel Rădoi a obținut prima victorie în Arabia Saudită! Al-Tai, formația condusă de tehnicianul român, a învins-o pe Al-Ettifaq, scor 2-0, și a pus capăt unei serii de 5 înfrângeri consecutive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mirel Rădoi a pierdut și el primele două meciuri pe banca formației saudite, însă a reușit să obțină o victorie convingătoare în etapa 16.

Mirel Rădoi, la prima victorie în Arabia Saudită! Al-Tai a fost capăt unei serii de 5 înfrângeri consecutive

Sub presiune, după un debut nereușit, Mirel Rădoi a reușit să-și capaciteze elevii. Al-Tai a început în forță meciul desfășurat pe teren propriu. După numai 20 de minute, tabela indica 1-0 în favoarea lui Al-Tai, golul fiind înscris de Mukhtar Ali.

Tot echipa pregătită de antrenorul român a fost mai precisă și în repriză secundă. Amir Sayoud majora diferența ăn minutul 64, într-un meci în care formația gazdă a avut peste 10 ocazii de gol. Grație acestei victorii, Al-Tai a urcat pe locul 9 în prima ligă din Arabia Saudită, depâșind-o chiar pe Al-Ettifaq. Formația lui Mirel Rădoi are 21 de puncte după 17 meciuri jucate.

Mirel Rădoi este la a treia experiență pe banca unei echipe de club, după ce le-a mai antrenat pe FCSB și Universitatea Craiova. Tehnicianul s-a făcut remarcat după parcursul foarte bun pe banca naționalei U21. Apogeul a fost atins la EURO U21 din 2019. Atunci, România ajungea până în semifinale, fiind eliminată de Germania, scor 2-4. Meciul de referință rămâne victoria excepțională din grupe, cu Anglia, scor 4-2. Jucători precum Phil Foden, Mason Mount și Calvert-Lewin erau atunci în lotul britanicilor.

Reclamă

Marius Șumudică a obținut și el un succes foarte important. Formația sa, Al-Raed, a câstigat pe teren propriu, scor 3-1, cu cei de la Abha. Victorie reprezintă o gură de oxigen pentru Al-Raed, care nu mai câștigase de 4 meciuri.

Mihai Rotaru, declarație dură despre Mirel Rădoi: „A lăsat o ceartă între echipă și suporteri! Și-a tras singur un glonț în cap!”

Mihai Rotaru, acționarul majoritar de la Universitatea Craiova, a avut o declarație dură despre Mirel Rădoi, actualul antrenor de la Al-Tai. Mirel Rădoi a stat doar patru luni pe banca Universității Craiova, decizia acestuia de a părăsi formația olteană luând pe toată lumea prin surprindere. În prezent, echipa din Bănie este antrenată de Eugen Neagoe.

Pe finalul mandatului său la Universitatea Craiova, Mirel Rădoi a decis să excludă mai mulți jucători din lotul primei echipe, printre care s-au numărat Sergiu Hanca și Ionuț Vînă. Cei doi jucători au depus memorii, cerând despăgubiri totale de 7,5 milioane de euro din partea Universității Craiova. Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF nu le-a dat câștig de cauză.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Rotaru nu a uitat de „problemele” pe care Mirel Rădoi le-a lăsat la Universitatea Craiova, motiv pentru care a avut un discurs dur la adresa acestuia.

„Ce a făcut Mirel Rădoi în acel moment a fost o decizie proastă, nefundamentată, care nu trebuia luată.

A lăsat în urmă doi jucători cu litigii, care cer șapte milioane de euro și jumătate, a lăsat o ceartă între echipă și suporteri.

Părerea mea e că a fost o decizie proastă, pripită și fără sens. O decizie negândită, ca să nu folosesc alte cuvinte.

Nu mai țin minte unde eram în acel moment, dar ulterior am aflat că era decizia luată cu două zile în urmă, chiar înainte de meciul cu Rapid. Arunci jucătorii în afara lotului, conduci cu 2-0, după care nu mai ai ce să schimbi.

Mă rog, până la urmă ne-au egalat (n.r. scor final 2-2), dar puteau să ne și bată. A fost o decizie proastă, de acolo a început toată căderea noastră.

Până atunci, noi eram bine. Atunci, practic, și-a tras singur un glonț în cap”, a declarat Mihai Rotaru, pentru sport.ro.

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
Vezi toate știrile
Citește și