Închide meniul

”Mumo” Peralta. Triplu campion cu CFR, faimos crescător de vite în Argentina. ”Vând carne de calitate din Patagonia”

Cătălin Oprișan Publicat: 15 martie 2021, 10:24

”Mumo” Peralta. Triplu campion cu CFR, faimos crescător de vite în Argentina. ”Vând carne de calitate din Patagonia”

Profimediaimages

Peralta a cunoscut în Europa ce înseamnă succesul la CFR Cluj, cu care a evoluat în Champions League

  • A trecut pe la Ipswich sau River Plate
  • A cucerit cu CFR primul titlu din istoria clubului

După ce a trecut pe la Lanus ori Huracan, cei de la Inter au pus ochii pe el. Suntem în 2000, Sixto Raimundo Peralta are puțin peste 20 de ani. Faimoasa echipă e un fel de a doua casă pentru fotbaliștii sud-americani. ”<<Inter te vrea!>>, mi-au spus, nici măcar nu m-am gândit o secundă. <<Zanetti, Recoba, Cordoba, Zamorano te aștreaptă. A, și Ronaldo!>>

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar lucrurile n-au stat chiar așa cum a dorit el. ”Asta nu înseamnă că-mi pare rău de ceva”. Sezonul n-a fost unul senzațional. Inter era afară din Champions, pierduse și supercupa, cu Lazio. Lippi a fost dat afară, venise Tardelli. ”Băieții m-au primit senzațional. Chiar îmi aduc aminte că Zanetti mi-a spus că-l pot întreba orice, că va fi mereu lângă mine. Nu avea copii, dar era precum un tată. Și pentru asta îi voi mulțumi toatp viața!”, spune Peralta. Din păcate pentru el, avea să adune doar trei meciuri la Inter: unul în Supercupă, unul în Cupa Italiei, altul în UEFA.

A ajuns la Torino, cedat, în Serie B. Patru partide, un singur gol. Fanii aveau să-l iubească, deși evolua puțin. Dar nu rămânea… Ipswich, 22 de meciuri, Racing. Ceva Mexic, apoi River Plate.

Reclamă

A venit la CFR fix pentru a câștiga cu echipa primul titlu al CFR-ului, 2007-2008. 132 de partide, trei campionate, Cupe ale României, calificare în Champions League.

S-a retras după o tură prin Chile. A devenit un faimos crescător de vite. De fapt, pentru a respeca adevărul, a cumpărat o fermă cunoscută în întrega Americă de Sud. ”M-am transformat în întreprinzător. Vând carne de vită, de calitate, din Patagonia. Joc baschet, am o școală de fotbal unde antrenez copilași de 4-5 ani. Pot spune că în toată cariera mea nu m-am plictisit deloc: am cunoscut mulți oameni, persoane cu care și acum vorbesc. Chiar i-am spus unui tânăr jucător argentinian să nu cumva să refuze oferta din Europa. Cum vine, să plece într-acolo! E o schimbare grea, plină de obstacole, de zile fericite sau de dezamăgiri. Dar trebuie să știi să te bucuri de toate momentele, nu poți gândi pesimist. Trebuie să încerci, să ai curaj!”, încheie ”Mumo” Peralta.

Reclamă

Sursa: AS

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Lionel Scaloni: "Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?"
Fotbal • 28 ian., 13:24
Lionel Scaloni: „Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze?”. Discurs despre fotbalul modern
Reacţia lui Daniel Niculae după ce Adrian Mutu s-a înţeles cu CFR Cluj şi se va duela chiar cu fosta sa echipă!
Liga 1 • 24 ian., 8:39
Reacţia lui Daniel Niculae după ce Adrian Mutu s-a înţeles cu CFR Cluj şi se va duela chiar cu fosta sa echipă!
Argentina retrage tricoul cu numărul 10 după ce Lionel Messi îşi va încheia cariera
Fotbal • 2 ian., 10:56
Argentina retrage tricoul cu numărul 10 după ce Lionel Messi îşi va încheia cariera
CFR Cluj transferă de la rivala FCSB
Liga 1 • 24 dec., 10:47
CFR Cluj transferă de la rivala FCSB. Lovitura pregătită de Neluţu Varga