Închide meniul

N’Golo Kante a cumpărat o echipă de fotbal. Mijlocașul francez a devenit patronul lui Royal Excelsior Viton

Alex Ioniță Publicat: 29 iunie 2023, 17:04

Reclamă
NGolo Kante a cumpărat o echipă de fotbal. Mijlocașul francez a devenit patronul lui Royal Excelsior Viton

N'Golo Kante a cumpărat o echipă de fotbal

N'Golo Kante, pe Stamford Bridge, în perioada în care juca la Chelsea / Profimediaimages

N’Golo Kante a cumpărat o echipă de fotbal. Fotbalistul francez a devenit patron de club, după ce a cumpărat un club de fotbal amator din Belgia. Este vorba despre Royal Excelsior Virton, care a retrogradat din Liga a 2-a belgiană în sezonul trecut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kante a semnat, în această perioadă de transferuri, cu Al-Ittihad, echipă din Arabia Saudită, care l-a transferat de curând și pe Karim Benzema. Mijlocașul a semnat un contract valabil pe două sezoane și va încasa 100 de milioane de euro pe an.

N’Golo Kante a cumpărat o echipă de fotbal. Fostul jucător al lui Chelsea s-a implicat în fotbalul belgian

Mijlocașul francez s-a implicat în fotbalul belgian. Fostul patron al celor de la Royal Excelsior a vândut clubul, după ce formația a retrogradat din liga secundă a Belgiei, iar foarte mulți jucători au părăsit echipa.

Clubul a fost fondat în anul 1922 și dispută meciurile de acasă pe stadionul „Yvan Georges” din Virton. Anunțul legat de noua conducere a fost făcut de către club, prin intermediul unui comunicat oficial.

„Condus de către pasiunea sa pentru fotbal, dorința lui Kante este să continue să întărească fundațiile clubului, să stabilizeze staff-ul tehnic, să reclădească clubul cu ajutorul echipelor din academie”, se arată în comunicatul oficial al clubului.

Reclamă

Echipa cumpărată de Kante s-a despărțit recent de un jucător, care a ajuns, în cele din urmă, la Dinamo. Este vorba despre Hakim Abdallah. Atacantul de 25 de ani a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu echipa din Ștefan cel Mare.

De asemenea, în lotul lui Royal Excelsior Virton se regăsește și un jucător care a jucat în Liga 1, la CFR Cluj și FC Botoșani. Este vorba despre Yacouba Sylla. În perioada petrecută în Liga 1 acesta a adunat 5 meciuri pentru CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat și titlul de campion, în sezonul 2019/2020. La FC Botoșani a jucat 16 partide și a fost cedat, pe gratis, în iarna trecută, la echipa belgiană.

N’Golo Kante a bătut palma cu Al-Ittihad. Francezul i se alătură lui Karim Benzema în Arabia Saudită pentru o sumă uriaşă

Kante se va reîntâlni la Al-Ittihad cu Karim Benzema, fostul său coechipier de la naţionala Franţei.

Reclamă 4 / 0/3

Kante s-a despărțit de Chelsea după şapte ani petrecuţi pe Stamford Bridge. Campion mondial cu Franţa în 2018, Kante a ajuns la formaţia londoneză în vara anului 2016, după ce a cucerit titlul cu Leicester în Premier League. La vremea respectivă, Chelsea a plătit 35 de milioane de euro pentru aducerea lui Kante.

n perioada petrecută la Chelsea, Kante a cucerit titlul în Premier League (2017), Cupa Angliei (2018), Europa League (2019), Liga Campionilor (2021), Supercupa Europei (2022) şi Campionatul Mondial al Cluburilor (2022).

Kante şi Benzema vor evolua la Al-Ittihad, echipa care a cucerit titlul în Arabia Saudită în acest sezon. Al-Ittihad a terminat sezonul la cinci punte în faţa celor de la Al-Nassr, echipa la care evoluează de la începutul acestui an Cristiano Ronaldo.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și