Închide meniul

OFICIAL | Schimbare istorică de regulament în Champions League şi Europa League! UEFA a eliminat regula golului înscris în deplasare

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 24 iunie 2021, 17:18

OFICIAL | Schimbare istorică de regulament în Champions League şi Europa League! UEFA a eliminat regula golului înscris în deplasare

DPA Images / Jamie Gardner via Hepta

UEFA, decizie radicală

Forul european a decis eliminarea regulii golului marcat în deplasare în toate competițiile europene, masculine, feminine și la nivel de tineret. Modificarea va intra în vigoare începând cu sezonul 2021/2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA a eliminat regula golului marcat în deplasare

Regula golului în deplasare viza stabilirea câştigătoarei unei duble manşe în care cele două echipe au marcat acelaşi număr de goluri în total în cele două partide. Într-o astfel de situaţie, echipa care avea înscrise cele mai multe goluri în deplasare câştiga dubla manşă şi se califica în faza următoare a competiţiei. Dacă numărul golurilor marcate acasă şi în deplasare era acelaşi la ambele echipe, se trecea la prelungiri şi, dacă era cazul, la lovituri de departajare.

Odată cu eliminarea regulii golului în deplasare, echipele nu vor mai fi departajate în funcţie de numărul golurilor marcate în deplasare, cu se vor juca două reprize de prelungiri de câte 15 minute şi dacă nicio echipă nu va înscrie sau va fi egalitate la finalul prelungirilor se va trece la lovituri de departajare.

Deoarece nu vor mai avea relevanţă în plus în deciderea echipei care câştigă dubla manşă, golurile în deplasare nu vor mai reprezenta nici un criteriu în stabilirea clasamentului atunci când două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte în faza grupelor unei competiţii.

Reclamă

Prima reacţie a lui Aleksander Ceferin

Imediat după eliminarea regulii golului marcat în deplasare, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a motivat decizia.

„Regula golurilor în deplasare a fost o parte a competițiilor UEFA de când a fost introdusă în 1965. Cu toate acestea, problema anulării sale a fost dezbătută la diferite întâlniri UEFA în ultimii ani. Deși nu a existat unanimitate de opinii, mulți antrenori, fani și alte părți interesate din fotbal și-au pus la îndoială corectitudinea și și-au exprimat preferința ca regula să fie eliminată.

Impactul regulii este acum contrar scopului său inițial, deoarece, de fapt, descurajează acum echipele gazdă – în special în primele etape – să atace, deoarece se tem să primească un gol care să ofere adversarilor un avantaj crucial. Există, de asemenea, critici privind nedreptatea, în special în timpul prelungirii, de a obliga echipa gazdă să înscrie de două ori când echipa oaspeților a marcat.

Reclamă 4 / 0/3

Este corect să spunem că avantajul de acasă nu mai este în zilele noastre la fel de semnificativ ca odinioară. Luând în considerare coerența în Europa în ceea ce privește stilurile de joc și mulți factori diferiți care au condus la o scădere a avantajului pe piața internă, Comitetul Executiv UEFA a luat decizia corectă adoptând opinia că nu mai este potrivit pentru obiectivul deplasării de a purta mai multă greutate decât unul marcat acasă”, a declarat preşedintele UEFA, potrivit site-ului oficial al forului european.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și