Închide meniul

OFICIAL | UEFA a anunțat sancțiunile pentru cluburile implicate în Super Liga Europei! Emoțiile continuă pentru Barcelona, Real Madrid și Juventus

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 mai 2021, 18:28 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

OFICIAL | UEFA a anunțat sancțiunile pentru cluburile implicate în Super Liga Europei! Emoțiile continuă pentru Barcelona, Real Madrid și Juventus

profimediaimages

UEFA, prima reacție după scandalul "VIP" de pe Arena Națională

Barcelona, Real Madrid și Juventus, singurele cluburi ce nu au abandonat oficial Super Liga, vor fi trimise la comisiile disciplinare. Restul echipelor (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) sunt nevoite să facă o donație de 15 milioane de euro către academiile de fotbal din Europa. Mai mult, acestea vor ceda 5% din încasările UEFA timp de un sezon. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA a dictat sancțiunile pentru cluburile din Super Liga Europei

Cele nouă cluburi au acceptat că, dacă se vor mai implica vreodată într-o competiție neautorizată de UEFA, vor plăti amenzi de până la 100 milioane de euro.

”Am spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală, mai ales că în aceste zile de judecata este pe rețelele de socializare. Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meagă înainte într-o manieră pozitivă.

Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa. Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această `Super Ligă`, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Reclamă

UEFA le-ar putea suspenda pe Real, Barcelona și Juventus

Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal şi Tottenham ar fi ajuns la un acord cu forul de conducere al fotbalului european pentru a rămâne loiale competiţiilor UEFA.

Potrivit ESPN Real Madrid, Barcelona, ​​Juventus nu sunt încă dispuse să renunţe la proiectul lor şi ar putea fi sancţionate cu doi ani de suspendare.

Aceste cluburi vor fi acuzate că au încălcat articolul 51 din statutul UEFA, care subliniază că echipele nu ar trebui să formeze alianţe pentru a se desprinde de competiţiile europene.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și