Închide meniul

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia! Ce poreclă i-au găsit jurnaliștii italieni internaționalului român: „Calcă pe urmele lui Gică Hagi!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 7 ianuarie 2023, 11:09

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia! Ce poreclă i-au găsit jurnaliștii italieni internaționalului român: Calcă pe urmele lui Gică Hagi!”

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia

Olimpiu Moruțan, în timpul unui meci la Pisa/ Profimedia

Olimpiu Moruțan este lăudat în presa din Italia, după ultimele evoluții de la Pisa. Internaționalul român este comparat chiar cu Gică Hagi, italienii fiind convinși că mijlocașul îi poate călca pe urme „Regelui”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruțan are un sezon de vis la Pisa. Împrumutat de Galatasaray la începutul stagiunii, internaționalul român a marcat patru goluri, și a contribuit cu pasă decisivă la alte șapte reușite, în cele 18 partide bifate pentru italieni.

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia

Jurnaliștii italieni îi dedică un întreg articol lui Olimpiu Moruțan, pe care îl compară cu Brahim Diaz, mijlocașul spaniol de la AC Milan. Presa din Peninsulă este de părere că evoluțiile internaționalului român au determinat seria de 10 meciuri fără înfrângere a celor de la Pisa.

Mai mult decât atât, aceeași sursă notează faptul că tehnica și condiția fizică sunt punctele forte ale fostului jucător de la FCSB, cotat în prezent la 5 milioane de euro.

„Un jucător cu un spirit de conducere şi cu calităţi mari, capabil să câştige meciurile de unul singur. Nu, nu vorbim despre Gherghe Hagi. Dar fără să îl deranjăm pe Maradona din Carpaţi, acum, există cineva care ar putea să îi calce pe urme: Olimpiu Moruţan.

Reclamă

Calităţiile sunt cu adevăraţe aceleaşi ale Regelui. Strada este lungă, dar Moruţan poate să fie moştenitorul lui Hagi în ţara sa. Gică a luminat stadioanele pe unde a pus piciorul. Pele l-a introdus în FIFA 100, lista cu cei 125 de jucători cei mai puternici din lume, Hagi a câştigat de 7 ori premiul de cel mai bun jucător român al anului şi a fost numit jucătorul secolului.

Datorită lui, Pisa nu pierde din 10 septembrie. Moruţan s-a adaptat perfect sub comanda lui Luca D Angelo.

„Moruțan își cucerește locul în scenă”

Până acum, Moruţan are 17 prezenţe în tricoul echipei Pisa, unde a reuşit 4 goluri şi 7 assist-uri, cifre foarte interesante. Pe lângă asta, Moruţan are o altă mare calitate: de conducere! Colegii ştiu că pot să se bazeze pe el în momentele de nevoie. În Serie B, Moruţan, treptat, îşi cucereşte locul în scenă.

Reclamă 4 / 0/3

Când e pe teren îţi ia puţin să îl recunoşti. Şi pentru înâlţimea lui, are mai puţin de 1.75, dar, mai ales, pentru că în Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa! Cu asta îşi destabilizează adversarii, pe care aproape îi obligă să ia cartonaşe galben, altfel nu au cum să îl oprească. Pentru caracteristicile fizice, tehnica şi atletice aduce aminte de Brahim Diaz de la Milan”, au notat cei de la numero-diez.com.

Olimpiu Moruţan, dorinţă nebună de a o face pe România campioană mondială

Olimpiu Moruţan, dorinţă nebună de a o face pe România campioană mondială. Întrebat ce decizia ar lua la nivel mondial, Moruţan a spus că ar fi aceea ca România să câştige Campionatul Mondial.

„Să câştigăm Campionatul Mondial„, e dorinţa nebună a lui Moruţan. Jucătorul de la Pisa a fost cel mai lăudat „tricolor” după amicalele cu Slovenia şi Moldova.

„Am aşteptat foarte mult convocarea, îmi doream să fiu acolo pentru că ştiu ce calităţi am şi că pot mai mult. Sper să ajut echipa naţională să se califice la un Campionat European. Mă bucur că am avut evoluţii bune, dar au fost doar nişte meciuri amicale. Nu pot să spun că eu sunt cel mai bun de la echipa naţională. Edi Iordănescu mi-a zis să continui pe această linie şi să nu mai dau înapoi. Şi să dau totul mereu când sunt convocat. Avem nevoie de o calificare la Campionatul European şi trebuie să ducem România acolo unde îi e locul. E o grupă dificilă, dar trebuie să luăm meci de meci„, a spus Olimpiu Moruţan într-un interviu acordat frf.tv.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și