Închide meniul

Pentru că s-a antrenat cu Barcelona, City l-a aruncat pe stradă. A debutat pentru United și e mare speranță!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 24 februarie 2021, 11:50

Pentru că s-a antrenat cu Barcelona, City l-a aruncat pe stradă. A debutat pentru United și e mare speranță!

Profimediaimages

Shola a debutat, la 17 ani, la Manchester United

Chiar dacă tânărul de numai 17 ani Shola Shoretire a jucat doar câteva minute în meciul său de debut, contra lui Newcastle, a fost o dovadă clară ca antrenorul Solskjaer are încredere în el. PSG, Bayern ori Barcelona îi dădeau deja târcoale, dar Rashford a avut o influență imensă asupra sa, convingându-l să vină la United.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interesant este faptul că în copilărie Shola a fost jucătorul celor de la Newcastle. ”Am primit un telefon de la tatăl său, Dave, care mi-a spus că vrea să se antreneze cu noi. Am lucrat cu mulți tineri în academie, dar, ca Shoretire am văzut doar unul sau doi”, a spus David Ballantyne, antrenorul său de atunci. Manchester City a auzit de el și l-a înregimentat. ”N-am putut concura cu cei puternici, așa că băiatul s-a mutat în Manchester”, a mai spus Ballantyne. 

În 2014, Shola e în vacanță, cu ai lui, în Spania. Are 10 ani. Dau pe la Barcelona, părinții întreabă dacă nu se poate antrena acolo. Primește acceptul, face ceva de vară. City aude și-l dă afară. Antrenorilor le plăcea de cel mic, dar regulile erau reguli. Așa că United a intrat, imediat, pe fir. 

Peste șapte ani, Shoretire a debutat la echipa mare, înlocuindu-l pe Rashford, cu câteva minute înainte de finalul meciului cu Newcastle. Ian Riley, primul său antrenor, de la șase ani, își aducea aminte că cel mic ”era un golgeter din naștere, ce marca doar pentru a se distra, de plăcere. Pentru a triumfa, un fotbalist are nevoie de picior, de inimă și de creier. Copilul le deținea pe toate!”

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:41 Farense – Benfica, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:15). „Vulturii”, ultima șansă în lupta la titlu din Liga Portugal 17:32 „Louis Munteanu la Rapid?” Bogdan Lobonţ a avut o reacţie savuroasă: „Îi vreau pe Messi, Ronaldo şi Vinicius!” 17:14 Adrian Mutu a aflat că Adrian Mititelu Jr e în spital și i-a transmis imediat un mesaj! Ce i-a scris „Briliantul” 17:12 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 22 aprilie 2024 16:50 „Acord total!” Anunțul momentului despre viitorul lui Ianis Hagi! Transferul la un gigant al Europei e iminent 16:30 „Extraordinar!” Denis Drăguș semnează cu Trabzonspor! Va încasa un salariu uriaș în Turcia! Anunțul lui Florin Manea 16:20 Middlesbrough – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta pentru promovarea în Premier League. Echipele probabile 15:58 Gigi Becali şi-a anunţat decizia privind revenirea lui pe stadion! Ce a spus despre meciul în care se va decerna trofeul Ligii 1 15:45 Christian Horner l-a înţepat pe Toto Wolff, după interesul Mercedes pentru Max Verstappen: „Nu cred că piloţii sunt problema lui” 15:33 EXCLUSIVUn atacant care marchează „la foc automat” a fost propus la FCSB! Cât trebuie să plătească Gigi Becali ca să îl transfere Vezi toate știrile
Citește și