Închide meniul

Pentru că s-a antrenat cu Barcelona, City l-a aruncat pe stradă. A debutat pentru United și e mare speranță!

Antena Sport Publicat: 24 februarie 2021, 11:50

Reclamă
Pentru că s-a antrenat cu Barcelona, City l-a aruncat pe stradă. A debutat pentru United și e mare speranță!

Profimediaimages

Shola a debutat, la 17 ani, la Manchester United

Chiar dacă tânărul de numai 17 ani Shola Shoretire a jucat doar câteva minute în meciul său de debut, contra lui Newcastle, a fost o dovadă clară ca antrenorul Solskjaer are încredere în el. PSG, Bayern ori Barcelona îi dădeau deja târcoale, dar Rashford a avut o influență imensă asupra sa, convingându-l să vină la United.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interesant este faptul că în copilărie Shola a fost jucătorul celor de la Newcastle. ”Am primit un telefon de la tatăl său, Dave, care mi-a spus că vrea să se antreneze cu noi. Am lucrat cu mulți tineri în academie, dar, ca Shoretire am văzut doar unul sau doi”, a spus David Ballantyne, antrenorul său de atunci. Manchester City a auzit de el și l-a înregimentat. ”N-am putut concura cu cei puternici, așa că băiatul s-a mutat în Manchester”, a mai spus Ballantyne. 

În 2014, Shola e în vacanță, cu ai lui, în Spania. Are 10 ani. Dau pe la Barcelona, părinții întreabă dacă nu se poate antrena acolo. Primește acceptul, face ceva de vară. City aude și-l dă afară. Antrenorilor le plăcea de cel mic, dar regulile erau reguli. Așa că United a intrat, imediat, pe fir. 

Peste șapte ani, Shoretire a debutat la echipa mare, înlocuindu-l pe Rashford, cu câteva minute înainte de finalul meciului cu Newcastle. Ian Riley, primul său antrenor, de la șase ani, își aducea aminte că cel mic ”era un golgeter din naștere, ce marca doar pentru a se distra, de plăcere. Pentru a triumfa, un fotbalist are nevoie de picior, de inimă și de creier. Copilul le deținea pe toate!”

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și