Închide meniul

Pep Guardiola, după moartea lui Pele: „Vorbim şi acum despre el ca despre un film bun sau o carte bună fiindcă a fost atât de bun”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 decembrie 2022, 17:41

Pep Guardiola, după moartea lui Pele: „Vorbim şi acum despre el ca despre un film bun sau o carte bună fiindcă a fost atât de bun

Pep Guardiola şi-a luat gândul de la titlu după Tottenham - Manchester City

Pep Guardiola, în timpul unui meci al lui Manchester City / Profimedia Images

Pep Guardiola a avut o primă reacţie după moartea lui Pele. Managerul lui Manchester City crede că influenţa lui Pele în fotbalul mondial va fi veşnică, relatează DPA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De trei ori câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia, Pele, considerat de mulţi cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, a murit joi la Sao Paulo, la vârsta de 82 de ani, după o lungă luptă cu cancerul de colon. Moartea sa a stârnit un val uriaş de afecţiune şi respect în lumea întreagă.

Pep Guardiola, după moartea lui Pele

Guardiola a declarat: „În numele lui Manchester City, cele mai mari condoleanţe pentru familia şi prietenii săi. Fotbalul este fotbal datorită unor asemenea oameni.”

„Neymar a spus un lucru mare, că înainte (de Pele) numărul 10 era doar un număr, iar după aceea a devenit ceva special. Fiecare jucător de top a vrut să poarte tricoul cu numărul 10 la echipa sa. Ce a făcut pentru fotbal este acolo şi va rămâne mereu. Este ca un film bun, moştenirea rămasă după mulţi ani. Vorbim şi acum despre el ca despre un film bun sau o carte bună fiindcă a fost atât de bun”, a adăugat Guardiola.

„Cred că Pele, (Diego) Maradona, (Johan) Cruyff, (Lionel) Messi, (Franz) Beckenbauer, Cristiano Ronaldo – acest tip de jucători vor exista pentru totdeauna, vor fi eterni. Au făcut multe lucruri în mulţi ani pe teren şi în afara lui, cu echipele lor de club şi naţionalele lor. Acest tip de jucători face din afacerea noastră, munca noastră, meseria noastră, oricum vrei să spui, un loc mai bun pentru că ce au produs ei, ce am văzut la Cupa Mondială, ceea ce poate produce o echipă poate schimba 48 de milioane de oameni, poate schimba ţara. Este incredibil”, a spus tehnicianul spaniol.

Reclamă

Liţă Dumitru, dezvăluiri incredibile despre duelul cu Pele, de la CM 1970

Liţă Dumitru a făcut dezvăluiri incredibile despre duelul cu Pele, din Brazilia – România 3-2, de la Campionatul Mondial din 1970. Mijlocaşul a fost integralist în duelul cu echipa care a câştigat ulterior trofeul.

„Am avut posibilitatea şi norocul să îl am ca adversar direct pe Pele la Mondialul din Mexic. Primele 15 minute am avut puţină teamă, dar după ce i-am luat mingea, am început să îmi fac jocul.

Ne-am înjurat, scuipat şi după meci l-am rugat să facem schimb de tricouri. Nu mi l-a dat, că îi promisese lui Mircea Lucescu tricoul.

Reclamă 4 / 0/3

După mulţi ani, am văzut în ziare că a declarat că am fost cel mai bun mijlocaş defensiv pe care l-a întâlnit. Sunt mândru că Regele fotbalului a declarat asta”, a spus Liţă Dumitru, pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe Vezi toate știrile
Citește și