Închide meniul

Război în toată regula între UEFA şi granzii Europei! Real Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan şi Liverpool, ameninţate cu excluderea din UCL şi campionat

Dragoș Vasile Publicat: 18 aprilie 2021, 16:34

Război în toată regula între UEFA şi granzii Europei! Real Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan şi Liverpool, ameninţate cu excluderea din UCL şi campionat

profimediaimages.ro

Război între UEFA şi granzii Europei

  • Război între granzii Europei şi UEFA
  • Real Madrid, Juventus şi Liverpool, ameninţate

Vestea potrivit căreia echipele de top din Europa ar urma să înfiinţeze o SuperLigă s-a răspândit rapid şi a ajuns la urechile celor de la UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giganţii de pe "Batrânul continent" vor să înceapă noua competiţie în 2022. Acesta va fi susţinută de banca JP Morgan, iar cluburile fondatoare ar urma să primească câte 350 de milioane de euro, potrivit New York Times.

SuperLiga Europei ar urma să conţină cluburi de top din La Liga, Premier League şi Serie A, care vor participa permanent în noua competiţie, alături de 4 echipe care vor veni dintr-un turneu de calificare. Grupele ar urma să fie alcătuite din 10 echipe, iar primele 4 şi-ar asigura biletele pentru fazele eliminatorii. 

Reclamă

Bayern, Dortmund sau PSG nu au acceptat până în acest moment propunerea de a participa. Până în acest moment, 12 echipe sunt gata să facă parte din SuperLiga Europei:

Reclamă

UEFA a ameninţat granzii Europei

Imediat după aflarea veştii, UEFA a emis un comunicat de presă în care granzii Europei au fost ameninţaţi cu măsuri drastice. Echipele menţionate vor fi excluse din campionatele lor şi nu vor mai putea evolua în niciun fel de competiţie. De asemenea, jucătorii vor avea şi ei de suferit!

"UEFA, Asociația Engleză de Fotbal, Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) și LaLiga, Federația Italiană de Fotbal (FIGC) și erie A au aflat că echipe engleze, spaniole și italiene planifică crearea unei așa-numite Superligă.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru, dorim să anunţăm că noi – UEFA, FA engleză, RFEF, FIGC, Premier League, LaLiga, Serie A, dar și FIFA și toate asociațiile noastre membre – vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, un proiect care se bazează pe interesul propriu al câtorva cluburi într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată.

Reclamă 4 / 0/3

UEFA: "Societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată"

Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât judiciare, cât și sportive, pentru a preveni acest lucru. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merite sportive. Nu poate fi altfel.

După cum a anunţat FIFA și cele șase federații, cluburilor în cauză li se va interzice să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale.

Mulțumim acelor cluburi din alte țări, în special cluburilor franceze și germane, care au refuzat să se înscrie la acest lucru. Îi chemăm pe toți iubitorii de fotbal, susținători și politicieni, să ne alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect, dacă ar fi anunțat. Acest interes personal persistent al câtorva se întâmplă de prea mult timp. Destul e destul", se arată în comunicatul de UEFA.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Endrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile
Fotbal extern • 10:50
FOTO
Endrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia - România
Fotbal • 27 mart., 21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
Olivier Giroud pleacă de la AC Milan! Clubul cu care va semna starul naţionalei Franţei
Serie A • 27 mart., 13:24
Olivier Giroud pleacă de la AC Milan! Clubul cu care va semna starul naţionalei Franţei
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă!
La Liga • 25 mart., 18:40
FOTO
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă! Motivul pentru care starul brazilian nu a mai rezistat
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali
Liga Campionilor • 25 mart., 18:08
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA