Închide meniul

Răzvan Raț nu înțelege de ce Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev: "Eu nu m-aș fi dus!" Ce spune despre atitudinea ostilă a ultrașilor ucraineni

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 martie 2021, 12:01

Răzvan Raț nu înțelege de ce Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev: "Eu nu m-aș fi dus!" Ce spune despre atitudinea ostilă a ultrașilor ucraineni

profimediaimages

Răzvan Raț, despre Mircea Lucescu

"Il Luce" a petrecut 12 ani la Șahtior. Mircea Lucescu a cucerit 8 titluri în Ucraina și a câștigat Cupa UEFA în 2009. Antrenorul român are peste 500 de partide pe banca formației din Donețk. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unul dintre pionii importanți ai echipei construite de Mircea Lucescu la Șahtior a fost Răzvan Raț. Fostul apărător n-a înțeles nici acum de ce Lucescu a ales să meargă la rivala de moarte.

Răzvan Raț nu înțelege de ce Mircea Lucescu s-a dus la Dinamo Kiev

"Asta este alegerea lui. E greu să vorbesc acum. Eu nu aș fi făcut-o, dar nu are legătură una cu alta! Nu aș merge! Dar încă o dată: fiecare vede lucrurile într-un fel. Deci nu pot să judec eu pe nimeni. Cu atât mai puțin pe Mircea Lucescu!”, a declarat Răzvan Raț, potrivit Fanatik. 

Mircea Lucescu a plecat de la Șahtior în mai 2016. "Il Luce" n-a reușit să câștige titlul în ultimele două sezoane la Donețk. Raț părăsit Ucraina în 2013.

"Dacă a plecat de acolo înseamnă că nu au vrut să îi mai prelungească înțelegerea sau ceva de genul. Repet, nu cunosc dedesupturile, în ce condiții a plecat, cum a plecat. Nu am mai vorbit în ultimul timp”, a mai spus Răzvan Raț.

Reclamă

Răzvan Raț, despre ultrașii care îi cer demisia lui Mircea Lucescu

Suporterii lui Dinamo Kiev n-au uitat trecutul lui Lucescu pe banca lui Șahtior. Deși românul a avut rezultate excelente în acest sezon pe banca formației din capitală, "Il Luce" este contestat la fiecare meci. 

"Ultrașii sunt ultrași! Ei văd lucrurile în absolut cu totul alt mod. Nu e nicio surpriză. Pentru ei Mircea Lucescu reprezintă pur și simplu Șahtior-ul în Ucraina și cu asta-basta! E simplu pentru ei”, este de părere Răzvan Raț.

Dinamo Kiev este pe primul loc în Ucraina, la patru puncte în fața lui Șahtior. Echipa lui Mircea Lucescu are trei victorii consecutive și patru succese în ultimele cinci etape. 

Reclamă 4 / 0/3

Formația din capitală s-a decurcat bine și în Europa, cu "Il Luce" pe bancă. Dinamo Kiev a terminat pe trei într-o grupă de foc în Champions League, cu Barcelona, Juventus și Ferencvaros. În Europa League, formația antrenorului român s-a oprit în "optimi".

Mircea Lucescu, victima atacurilor rasiste la Dinamo Kiev

Ultrașii lui Dinamo Kiev au trecut la atacuri rasiste la adresa lui Mircea Lucescu. "Fără ţigani, vă rugăm!", a fost mesajul afişat pe mai multe bannere. Incidentul a avut loc la meciul tur din optimile Europa League, contra lui Villarreal. 

În ciuda problemelor pe care le întâmpină, Lucescu nu are de gând să plece de la Kiev. După eliminarea din Europa League, el le-a promis suporterilor că echipa va arăta mult mai bine.

"Avem jucători tineri și fără multă experiență. Deși nu am ajuns în sferturi, am sesizat câteva lucruri pozitive. Anul ăsta n-am mers mai departe, însă sezonul următor va fi diferit", a spus Lucescu, la finalul returului cu Villarreal, încheiat cu acelaşi scor, 0-2.

Recomandări
  • Răzvan Raț și Mircea Lucescu au fost împreună la Șahtior
  • Raț nu înțelege de ce Lucescu s-a dus la Dinamo Kiev

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray Vezi toate știrile
Citește și