Închide meniul

Reacţia preşedintelui Igor Surkis, după demisia lui Mircea Lucescu! Cine e noul antrenor al lui Dinamo Kiev

Dan Roșu Publicat: 4 noiembrie 2023, 13:10

Reclamă
Reacţia preşedintelui Igor Surkis, după demisia lui Mircea Lucescu! Cine e noul antrenor al lui Dinamo Kiev

Reacţia preşedintelui Igor Surkis, după demisia lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă - Profimedia Images

Igor Surkis a avut o primă reacţie după demisia lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, venită vineri, după eşecul 0-1 cu rivala Şahtior Doneţk. Lucescu părăseşte Ucraina la 78 de ani şi locul lui va fi luat de Oleksandr Shovkovskyi, legendarul portar al ucrainenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă Mircea Lucescu a anunţat iniţial că renunţă la cariera de antrenor, Il Luce a revenit şi a lăsat de înţeles că nu vrea să se despartă de fotbal, sportul care i-a adus 35 de trofee în carieră.

Reacţia preşedintelui Igor Surkis, după demisia lui Mircea Lucescu

„Sunt foarte recunoscător pentru munca depusă de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Pe lângă prezenţa în Liga Campionilor şi trofeele câştigate, vorbim despre experienţă şi felul în care a ajutat acest club.

Nu numai că a avut rezultate, dar Lucescu a şi antrenat jucători talentaţi. Mircea Lucescu a avut încredere totală din partea clubului şi noi eram pregătiţi să aşteptăm construcţia unei noi echipe care să lupte pentru campionat şi cupele europene.

Dar a fost decizia lui şi am fost forţaţi să acceptăm poziţia lui de antrenor. Sper că experienţa pe care a lăsat-o în urmă aici să ajute noul staff şi jucătorii să atingă un nou nivel”, a spus Surkis, citat de sport.ua.

Reclamă

Momente uriaşe cu Mircea Lucescu în prim-plan

Antrenorul de 78 de ani a avut parte de o surpriză din partea jucătorilor de la Şahtior, o parte dintre ei fiind promovaţi chiar de Lucescu. Aceştia s-au despărţit de el cu un „moment de mare recunoştinţă”.

Lucescu a câştigat 22 de titluri cu Şahtior, dintre care opt campionate şi Cupa UEFA din 2008-2009. El va rămâne o figură de marcă în istoria „minerilor”, chiar dacă şi-a încheiat cariera la rivala din Ucraina, Dinamo Kiev.

”Am vrut să rămân să joc meciul ăsta cu Șahtior. Am început cu ei și am vrut să termin cu ei. Voiam să termin cu o victorie împotriva lor. M-am despărțit de jucători după meci. I-am îmbrățișat și le-am mulțumit.

Reclamă 4 / 0/3

Și în cabina lui Șahtior a fost un moment de mare recunștință. Erau jucători care au debutat cu mine. Toți erau acolo. După 8 ani, i-am reîntâlnit. Le-am mulțumit pentru tot.

Să stai 15 ani în fotbalul din Ucraina înseamnă foarte mult. A fost un moment dificil (n.r. războiul din Ucraina). Nu am vrut să renunț și să par un laș din cauza acestei situații!”, a spus Lucescu, citat de digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
Vezi toate știrile
Citește și