Închide meniul

Reacția presei internaționale, după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023: „Cel mai bun jucător din istoria fotbalului”

Alex Ioniță Publicat: 30 octombrie 2023, 23:49

Reclamă
Reacția presei internaționale, după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023: Cel mai bun jucător din istoria fotbalului”

Reacția presei internaționale, după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023

Lionel Messi, după ce a câștigat Balonul de Aur / Profimedia

Reacția presei internaționale, după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023. Jurnaliștii din întreaga lume au vorbit deja despre succesul starului argentinian, care a ajuns la 8 Baloane de Aur câștigate în întreaga carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cadrul galei de la Paris, Messi i-a „suflat” trofeul lui Erling Haaland, fotbalist care a avut, la rândul lui, performanțe uluitoare în sezonul trecut. Norvegianul a câștigat, alături de Manchester City, „tripla”  (Premier League, FA Cup și trofeul UEFA Champions League), dar și Supercupa Europei.

Reacția presei internaționale, după ce Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2023

După ce Lionel Messi a primit cel de-al 8-lea Balon de Aur, în cadrul galei de la Paris, presa internațională s-a mișcat rapid și a vorbit despre succesul starului de la Inter Miami. Iată doar câteva dintre textele legate de performanța uluitoare a câștigatorului Cupei Mondiale din Qatar:

„Jucătorul argentinian, legitimat acum la Inter Miami, campion mondial cu Argentina și câștigător de Ligue 1 cu PSG a câștigat al 8-lea Balon de Aur din carieră! Și-a consolidat poziția de cel mai bun jucător din istoria fotbalului”, au notat jurnaliștii de la marca.com.

„Pentru a 8-a oară în carieră, Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur. Ce jucător! Totuși, cu siguranță va fi ultimul. Câștigarea Cupei Mondiale a făcut ca Messi să îl depășească pe Haaland. Le-a mulțumit coechipierilor, i-a felicitat pe ceilalți nominalizați și a menționat visul său legat de câștigarea Cupei Mondiale”, au notat jurnaliștii de la dailymail.co.uk.

Reclamă

„Lionel Messi a dat lovitura pentru a 8-a oară! Probabil va fi ultimul Balon de Aur, doar Stanley Matthews a fost mai bătrân ca argentinianul, atunci când a primit trofeul. Avea 41 de ani, în 1956!

Chiar și ala, Messi și-a mărit recordul, chiar și cele 7 titluri erau un record de senzație!”, au notat și cei de la bild.de.

Prima reacție a lui Lionel Messi, după ce a câștigat al 8-lea Balon de Aur din carieră

După ce a primit al 8-lea Balon de Aur din carieră, Lionel Messi a ținut un scurt discurs pe scena galei de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

„Mulțumesc mult! Mulțumesc pentru acest premiu, dar mi-aș dori să îl împart cu toți componenții naționalei Argentinei. Am avut un grup fantastic și un antrenor extraordinar. De asemenea, felicitări lui Haaland și Kevin, pentru anul extraordinar pe care l-au avut. Și pentru Kylian, care a avut un an senzațional la PSG.

Mă uit în urmă și văd ce am realizat în tot acești ani, cum a evoluat cariera mea, cum am ajuns să câștig Cupa Mondială. A fost visul vieții mele. Mă bucur că foarte mulți oamenii au susținut Argentina la Cupa Mondială, probabil și pentru mine.

Dar, încă odată, le mulțumesc coechipierilor care au fost alături de mine.

Toate trofeele au fost speciale. Este un premiu important, dar cele mai importante sunt cele colective. A fost un an cu adevărat extraordinar. Cu toţii am reuşit! Până la urmă, acest trofeu este o recunoştinţă pentru ceea ce am făcut”, a spus Lionel Messi, după ce David Beckham i-a înmânat al 8-lea Balon de Aur.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și