Închide meniul

Real Madrid, Barcelona şi Juventus au reacţionat după ce au fost ameninţate cu sancţiuni dure de UEFA

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 mai 2021, 9:46 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:57

Real Madrid, Barcelona şi Juventus au reacţionat după ce au fost ameninţate cu sancţiuni dure de UEFA

Profimedia

Real Madrid, Barcelona şi Juventus, răspuns pentru UEFA

Barcelona, Real Madrid și Juventus, singurele cluburi ce nu au abandonat oficial Super Liga, vor fi trimise la comisiile disciplinare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Restul echipelor (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) sunt nevoite să facă o donație de 15 milioane de euro către academiile de fotbal din Europa. Mai mult, acestea vor ceda 5% din încasările UEFA timp de un sezon.

Real Madrid, Barcelona şi Juventus au reacţionat după ameninţările venite de la UEFA.

"Ca răspuns la afirmaţiile făcute de UEFA în data de 7 mai, referitoare la Super Ligă şi la 9 dintre cluburile fondatoare, Barcelona, Juventus şi Real Madrid anunţă următoarele:
Cluburile fondatoare au fost supuse şi continuă să fie supuse unor presiuni externe, ameninţări şi ofense, pentru a abandona proiectul şi pentru a renunţa, în consecinţă, la dreptul lor de a veni cu soluţii pentru ecosistemul fotbalistic, cu propuneri concrete şi dialog constructiv.

Acest lucru este intolerabil, iar legea şi tribunalele s-au pronunţat deja în favoarea propunerii Super Ligii şi au ordonat FIFA şi UEFA, direct sau prin organizaţiile afiliate, să se abțină de la orice acțiune care ar putea împiedica în orice mod această inițiativă, în timp ce procedurile judiciare sunt în curs.", se arată în comunicatul oficial semnat de Real Madrid, Barcelona şi Juventus.

Reclamă

Real Madrid, Barcelona şi Juventus, atac la celelalte cluburi

Cele trei cluburi au trimis săgeţi şi către echipele care s-au retras din proiectul Super Ligii. 

"(…) Regretăm să vedem cum prietenii şi partenerii noştri, alături de care am fondat Super Liga, au acum poziţii atât de contradictorii şi semnează înţelegeri cu UEFA. Reiterăm faptul că, pentru a onora istoria noastră şi pentru a onora obligaţiile pe care le avem pentru fani, pentru binele fotbalului şi pentru sustenabilitate financiară a acestui sector, avem datoria să ne manifestăm într-o manieră responsabilă şi să căutăm soluţiile adecvate, în ciuda presiunilor inacceptabile şi ameninţărilor primite din partea UEFA.

Le punem în vedere celor de la FIFA şi UEFA, aşa cum am făcut-o în mai multe rânduri de când am anunţat Super Liga, deschiderea noastră spre dialog, cu respect şi fără presiuni intolerabile, în concordanţă cu legea, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru familia fotbalului.", mai este scris în comunicatul oficial al celor 3 grupări.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a transmis UEFA celor 3 cluburi

Am spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală, mai ales că în aceste zile de judecata este pe rețelele de socializare. Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meagă înainte într-o manieră pozitivă.

Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa. Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această `Super Ligă`, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și