Închide meniul

Roberto Carlos: ”Luxemburgo ne-a tăiat vinul și berea la Real Madrid. N-a stat nici măcar un an…"

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 28 martie 2021, 12:00

Roberto Carlos: ”Luxemburgo ne-a tăiat vinul și berea la Real Madrid. N-a stat nici măcar un an…"

Hepta

Roberto Carlos (aici în duel cu Bănel Nicoliță) a încercat să-i spună lui Luxemburgo că nu e bine ceea ce face. Dar nu prea a avut cu cine vorbi...

”Trecerea” lui Vanderlei Luxemburgo pe banca tehică a celor de la Real Madrid a fost analizată în documentarul ”Galacticos”, la ESPN. Antrenorul brazilian a ajuns pe ”Bernabeu” pe 30 decembrie 2004, pentru a-l înlocui pe Mariano Garcia Remon. Din prima zi a dorit să instaureze o disciplină de fier, numai că nu prea i-a reușit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Luxemburgo nu prea cunoștea clubul. Când ne aflam în cantonament, la masă, aveam vin și bere. A ajuns, a văzut ce și cum, primul lucru a fost să ni le ia”, spune Roberto Carlos. Împreună cu Ronaldo au mers la el în cameră. ”Profesore, noi aici avem niște obiceiuri… Știi, ar fi bine să nu le schimbi, să nu cumva să ai probleme”, i-a spus, voalat, fundașul… Dar ”frecușurile” nu s-au petrecut numai sub aspect disciplinar. ”Un antrenor trebuie să-i lase pe jucători să joace ceea ce știu. Asta e meseria lor. Dacă fotbaliștilor de la Real Madrid le spui, mereu, ce e de făcut, însemnă că ai o problemă”, completează Ivan Helguera. ”În fotbal îți dai seama imediat dacă lucrurile nu funcționează. Și când ceva nu funcționează, acest aspect e evident!”

Telefonul de după înlocuirea lui Ronaldo

Lucrurile s-au degradat. A venit partida cu Getafe, din Primera Division. Beckham fusese eliminat, iar Real Madrid conducea, în miniutul 87, cu 1-0. Atunci, Vanderlei Luxemburgo l-a scos de pe teren pe Ronaldo, pentru a întrări defensiva. Publicului de pe ”Bernabeu” nu i-a plăcut asta, pentru că ”Dințosul” era iubit acolo. Florentino Perez l-a sunat imediat. ”Mister, de ce l-ai înlocuit oe Ronaldo?” ”Pentru că Ronaldo își terminase bateriile. Meciul era pe final, aveam un jucător în minus și așa”, își aduce aminte tehnicianul. ”Am apărat o decizie tehnică la telefon. Dar el nu era de acord cu așa ceva”, adaugă brazilianul. ”Mi-a spus că așa ceva nu se face, că trebuie spectacol, că spectatorii iubesc spectacolul. Acum, după atâția ani, îmi dau seama că a fost o discuție ce nu trebuia să aibă loc, pentru că imediat după meci toți sunt nervoși. Sunt convins că dacă îmi lăsa timp, puteam demonstra”, încheie Luxemburgo.

Tehnicianul carioca avea să fie demis pe 4 decembrie 2005. Nu stătuse nici măcar un an la Real…

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” Vezi toate știrile
Citește și