Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Wojciech Szczesny s-a revoltat și a transmis un mesaj tulburător: „Refuz să joc împotriva Rusiei și să îi ascult imnul!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 februarie 2022, 19:03

Rusia a invadat Ucraina | Wojciech Szczesny s-a revoltat și a transmis un mesaj tulburător: „Refuz să joc împotriva Rusiei și să îi ascult imnul!

Wojciech Szczesny refuză să joace împotriva Rusiei

Profimediaimages

Polonia și Rusia ar fi trebuit să fie adversare pe 24 martie, la Moscova. Polonia „nu intenţionează să joace meciul de baraj” pentru Cupa Mondială împotriva Rusiei, programat la 24 martie, la Moscova, din cauza invaziei Ucrainei de către trupele ruse, a anunţat, sâmbătă, preşedintele federaţiei poloneze pe Twitter.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Wojciech Szczesny nu mai vrea să joace împotriva Rusiei

Goalkeeper-ul lui Juventus, căsătorit cu ucraineanca Marina Luczenko-Szczesna, a transmis un mesaj tulburător pe rețelele sociale. Nu ia în calcul să îi aibă adversari pe fotbaliștii care „reprezinte valorile și principiile Rusiei”.

Soția mea s-a născut în Ucraina, există sânge de ucrainian care curge prin venele fiului meu, o parte din familia noastră este încă în Ucraina, mulți dintre angajații mei sunt ucrainieni și sunt cu toții niște oameni minunați. Să văd suferința de pe fețele lor și frica pentru țara lor m-a făcut să realizez că nu pot să stau cu mâinile în sân și să mă prefac că nimic nu s-a întâmplat.

În momentul în care Putin s-a decis să invadeze Ucraina, el a declarat război nu doar Ucrainei, ci și valorilor Europei. Libertate, independență, dar, mai presus de toate, pace.

Pe 24 martie am fi trebuit să jucăm împotriva Rusiei în play-off-ul Campionatului Mondial din Qatar. Chiar dacă inima mi se rupe când spun asta, conștiința nu mă va lăsa să joc. Să îmi reprezint țara este cea mai mare onoare din cariera unui fotbalist, dar este vorba și de o alegere.

Reclamă

Refuz să joc împotriva fotbaliștilor care își aleg să reprezinte valorile și principiile Rusiei! Refuz să mă aflu pe gazon îmbrăcat în culorile țării mele și să ascult imnul național al Rusiei!”, a transmis Wojciech Szczesny prin intermediul contului său de Instagram.

View this post on Instagram


A post shared by Wojciech Szczesny (@wojciech.szczesny1)

Reclamă 4 / 0/3

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia a invadat Ucraina | Mesajul lui Robert Lewandowski

Căpitanul echipei poloneze, Robert Lewandowski, a făcut apel, vineri, într-o postare pe Twitter la „solidaritate cu victimele” atacului rus.

Tot ceea ce este frumos în sport este opusul a ceea ce aduce războiul. Pentru toţi oamenii care preţuiesc libertatea şi pacea, acesta este un moment pentru solidaritate cu victimele agresiunii militare din Ucraina”, a scris Lewandowski, înainte de a anunţa că va discuta cu colegii săi pentru a ajunge la o poziţie comună în această privinţă şi o va prezenta federaţiei poloneze.

Federaţiile celor trei ţări susceptibile de a merge în Rusia la sfârşitul lunii martie în timpul play-off-urilor Cupei Mondiale, Polonia, Suedia şi Cehia, au solicitat în comun, într-un comunicat de presă publicat joi, relocarea acestor întâlniri.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și