Închide meniul

Sampaoli, mare OM! Argentinianul e la un pas de record la Marseille!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 aprilie 2021, 11:45

Sampaoli, mare OM! Argentinianul e la un pas de record la Marseille!

Profimediaimages

Sampaoli, așa cum ne-a obișnuit: într-o veșnică tensiune!

Jorge Sampaoli a ajuns la o Marseille în flăcări. La propriu. Cu o lună înainte, cei mai radicali dintre suporteri atacaseră centrul de antrenament, loviseră jucătorii și furaseră de la Mandanda și de la Alvaro Gonzalez. Andre Villas-Boas plecase imediat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucrurile au părut că se mai calmează când Pablo Longoria a ajuns președinte, la numai 35 de ani. A vorbit cu Sampaoli, și, pentru ca omul să priceapă ce și cum, i-a spus că va veni la ”Boca Juniors a Europei”. A acceptat imediat. Din două motive: primul, cel sentimentalist, pentru că don Jorge se mulează perfect pe mentalitatea clubului, dar și pe cea a orașului, apoi, al doilea, pentru proiectul sportiv: presiune, dorințe mari, agresivitate după un balon pierdut…

Înaintea sa, alt argentinian, don Marcelon Bielsa. o proclamase pe OM campioană de iarnă, în 2014. ”E un mare antrenor, ca stil sunt apropiat de el, dar nu vreau să-l imit”, a spus Sampaoli, deși lumea l-a botezat, deja, ”El Loco 2”, cu aluzie la Bielsa. Cifrele sunt grăitoare: Jorge a adunat, de când a venit, 16 puncte din 21 posibile. A câștigat meciuri importante cu Brest, cu Dijon, cu Rennes ori Reims și a remizat cu Montpellier. Amatorii de statistică au început imediat să scotocească, pentru a vedea care a fost antrenorul cu cel mai bun start din istoria grupării.

Elie Baup (18 puncte în 2012-2013) și Tomislav Ivic (17 în 1991-1992) au început bine. Dar niciunul dintre ei nu a reușit să câștige cea de-a opta partidă. Dacă Marseille învinge pe Strasbourg, Sampaoli egalează recordul lui Bielsa, din 2014-2015, și apoi are posibiltatea de a rămâne… singur. ”Am reușit să scoatem echipa din pasa proastă”, a spus omul care l-a trezit din somnolență pe Payet, unul dintre cei mai buni jucători de la Euro 2016. A construit un bloc solid cu Alvaro Gonzalez și cu Pol Lirola.

Actualmente, Marseille are 55 de puncte, e pe locul al șaselea. Nu mai are șanse la Champions League, dar luptă cu Lens (56) și cu Rennes (54), poziție ce dă acces la Europa Conference League.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și