Închide meniul

Șapte cluburi de fotbal celebre care au patroni ruși sau sunt sponsorizate de companii din Rusia

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 martie 2022, 22:12

Șapte cluburi de fotbal celebre care au patroni ruși sau sunt sponsorizate de companii din Rusia

Chelsea a fost scoasă la vânzare de Roman Abramovich

Profimedia

Cluburi de fotbal celebre care au patroni ruși sau sunt sponsorizate de companii din Rusia

AS Monaco (Franța) și Cercle Brugge (Belgia), deținute de Dmitry Rybolovlev, Vitesse Arnhem (Olanda), club patronat de Valeriy Oyf, Krasnodar (Rusia), echipă care aparține lui Sergey Galisky, sau Bournemouth, care este deținut de Maxim Demin, sunt doar câteva echipe de fotbal celebre care au patron ruși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu siguranță, Chelsea este cel mai popular club care are un patron rus, Roman Abramovich. După 18 ani petrecuți la conducerea clubului, oligarhul rus poate obține trei miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acțiuni. A anunțat că banii îi va dona unei fundații care va ajuta victimele războiului din Ucraina.

Abramovich a virat 1.5 miliarde de lire sterline (n.r. 1.8 miliarde de euro) în bugetul clubului londonez, din momentul în care a venit la conducere. Toți banii au ajuns însă sub formă de împrumut. Și-a scos deja pachetul majoritar de acțiuni la vânzare și a primit trei oferte. Hansjorg Wyss, un miliardar elvețian, este pe lista scurt a posibililor succesori ai lui Abramovich.

Rușilor le place să investească în fotbalul european

Unul dintre cei mai importanți sponsori din Rusia este Gazprom, care avea contract cu Schalke 04 (Germania). De asemenea, era principalul sponsor al UEFA din 2012. Forul european a decis să întrerupă orice colaborare cu Gazprom ca urmare a războiului dintre Rusia și Ucraina. Contractul era în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro per sezon.

„Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024”, se arată într-un comunicat UEFA, potrivit frf.ro.

Reclamă

Pe lângă încheierea raporturilor cu Gazprom, FIFA și UEFA au sancționat deja echipele rusești, cât și naționala Rusiei, prin excluderea din toate competițiile internaționale.

Citește și:
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și