Închide meniul

Scandalul continuă după tragedia lui Emiliano Sala! Cardiff îi cere aproape 100 de milioane de euro lui FC Nantes

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 aprilie 2022, 14:07

Scandalul continuă după tragedia lui Emiliano Sala! Cardiff îi cere aproape 100 de milioane de euro lui FC Nantes

Emiliano Sala a murit subit din cauza "rănilor la cap şi la corp", când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer

Emiliano Sala a murit subit din cauza "rănilor la cap şi la corp" / Abaca Press via Hepta

Clubul galez Cardiff cere 80 de milioane de lire sterline, adică 95 de milioane de euro, de la Nantes în urma dramei Emiliano Sala, potrivit The Sun. Cumpărat cu 17 milioane de euro de clubul Cardiff în ianuarie 2019, Emiliano Sala a dispărut tragic într-un accident de elicopter în timpul transferului său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crezând că clubul francez este de vină, pentru că a fost responsabil de zbor la momentul transferului jucătorului, echipa galeză cere 95 de milioane de euro de la FC Nantes.

Cardiff cere 80 de milioane de lire sterline de la FC Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Retrogradat în liga secundă engleză în urma sezonului 2018-2019, clubul galez se simte lezat în această situaţie. O sumă pe care Cardiff o justifică prin această retrogradare sportivă şi, prin urmare, pierderea câştigurilor din sponsori şi drepturi de televiziune.

Trei ani mai târziu, Cardiff City este încă în divizia a doua engleză. Clubul galez este pe locul 19 în Campionat (din 24 de echipe) cu două etape înainte de final.

Atacantul argentinian a decedat în ianuarie 2019

Fotbalistul Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Reclamă

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Scandalul continuă după tragedia lui Emiliano Sala
  • Cardiff îi cere aproape 100 de milioane de euro lui FC Nantes

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” Vezi toate știrile
Citește și