Închide meniul

Scandalul de la Supercupa Turciei a unit marile rivale! Mai multe echipe și-au oferit stadioanele, pentru ca finala să se joace

Alex Ioniță Publicat: 29 decembrie 2023, 23:38

Reclamă
Scandalul de la Supercupa Turciei a unit marile rivale! Mai multe echipe și-au oferit stadioanele, pentru ca finala să se joace

Scandalul de la Supercupa Turciei a unit marile rivale

Fenerbahce - Galatasaray / Profimedia

Scandalul de la Supercupa Turciei a unit marile rivale! Formațiile din Turcia au reacționat rapid, după ce partida de la Riad, dintre Fenerbahce și Galatasaray, nu s-a jucat din cauza unui conflict cu autoritățile din Arabia Saudită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Concret, arabii au fost deranjați de faptul că jucătorii celor două formații au ieșit la încălzire cu tricouri pe care era prezent chipul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei Moderne. Acesta este un personaj controversat în lumea arabă, fiind considerat un „trădător al lumii musulmane”.

Scandalul de la Supercupa Turciei a unit marile rivale! Anunțurile cluburilor din Turcia

Mai multe cluburi au invitat echipele Fenerbahce şi Galatasaray să joace Supercupa Turciei pe stadioanele lor, după ce meciul nu s-a mai disputat la Riad, notează news.ro.

“Uşa noastră este deschisă!

Îi aşteptăm pe iubitorii lui Atatürk să vină la Dolmabahçe cu steaguri ale Turciei pentru Supercupă, la 100 de ani de la naşterea Republicii noastre, pe cel mai frumos stadion din lume, în cartierul fondatorului republicii, la o dată potrivită, pentru a juca finala Supercupei„, a notat Beşiktaş.

Reclamă

“Am aprins luminile. Am înălţat steagurile. Vă aşteptăm la Samsun!”, a scris şi Samsunspor.

Elazigspor a lansat de asemenea o invitaţie către Galatasaray şi Fenerbahce: „Acesta este apelul nostru către Galatasaray şi Fenerbahçe, două cluburi distinse ale ţării noastre. Uşile stadionului Elazığ „Atatürk Stadium”, care poartă numele Marelui nostru Conducător şi este cel mai frumos stadion din lume, sunt deschise pentru ambele cluburi până la capăt”.

Ankaragucu invită cele două echipe în capitala Turciei: “Invitaţia noastră către TFF şi cluburile noastre pentru finala Supercupei, cunoscută anterior sub numele de Cupa Prezidenţială, este ca meciul să se joace la Ankara, capitala noastră, cu ocazia celei de-a 100-a aniversări a Republicii noastre”.

Reclamă 4 / 0/3

Şi un club din Skopje, Uskup FK, s-a implicat în problemă:

“Dorim să declarăm că suntem pregătiţi să fim o punte de legătură între Federația Turcă şi Federația din Macedonia de Nord pentru meciul de Supercupă dintre Fenerbahce şi Galatasaray, pentru ca meciul să se joace la Skopje”.

Meciul dintre Galatasaray și Fenerbahce, din Supercupa Turciei, a fost anulat

Supercupa Turciei, meci între Galatasaray şi Fenerbahce, programat să se dispute vineri la Riad, a fost anulată pe fondul unei dispute între cluburi şi autorităţile saudite, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

Scandalul care a dus la amânarea partidei a pornit din cauza faptului că jucătorii celor două formații au ieșit la încalzire cu tricouri pe care se afla chipul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei Moderne, fost președinte al acestei țări.

Acest gest i-a provocat pe arabi, care îl consideră pe fostul liderul turn un „trădător al lumii musulmane”. Oficialii din Arabia Saudită au transmis imediat faptul că nicio persoană din incinta stadionului nu are voie să poarte tricoul respectiv.

Oficialii grupărilor Galatasaray şi Fenerbahce declaraseră că nu vor juca meciul de pe stadionul Al-Awwal Park dacă jucătorilor nu li se va permite să poarte la încălzire tricouri cu fondatorul Turciei moderne.Presa turcă a relatat că oficialii saudiţi au respins această cerere, deşi, până în momentul de față, nu este clar de ce.

Au existat, de asemenea, informaţii în presă potrivit cărora imnul naţional şi steagul Turciei nu ar fi permise la finală, însă Federaţia Turcă de Fotbal a precizat anterior că acestea vor fi incluse.

Reclamă

De notat este faptul că la această partidă a fost invitat și Mircea Lucescu, de către oficialii turci.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:40 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare Vezi toate știrile
Citește și