Închide meniul

Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş

Alex Masgras Publicat: 8 mai 2024, 19:29

Reclamă
Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş

Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş

Lionel Messi şi şerveţelul pe care a semnat cu Barcelona / Colaj Profimedia

Şerveţelul de hârtie pe care a fost semnat primul contract al lui Lionel Messi cu FC Barcelona a fost scos la licitaţie miercuri, la Londra, cu un preţ de pornire de 300.000 de lire sterline (348.000 de euro), scrie presa internaţională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea şerveţelului a fost deja relatată de mai multe ori în descrierile făcute lui Leo Messi, unul din cei mai mari jucători din istoria fotbalului, care s-a transferat anul trecut la Inter Miami, în Major League Soccer.

Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat cu Barcelona, scos la licitaţie! Preţul de pornire este uriaş

Născut în 1987 la Rosario, în Argentina, Messi avea doar 13 ani când a fost reperat de FC Barcelona, dar nu toată lumea era convinsă de la clubul catalan, iar mutarea sa în curtea grupării „blaugrana” a trenat, suscitând nerăbdarea tatălui jucătorului. Întâlnirea a avut loc pe 14 decembrie 2000, într-un club de tenis din Barcelona, între directorul sportiv al clubului Carles Rexach şi agenţii Josep Minguella şi Horacio Gaggioli.

Pentru a confirma interesul clubului, Carles Rexach a scris atunci cu cerneală albastră, pe un şerveţel de hârtie, că „acceptă, pe răspunderea sa şi în ciuda oricărei opinii divergente, să semneze cu Lionel Messi, cu condiţia să se respecte sumele convenite”, notează agerpres.ro.

Un contract în format original avea să fie încheiat mai târziu, dar agentul argentinian Horacio Gaggioli a păstrat aproape 25 de ani acea mostră de acord iniţial, pe care a decis să o vândă la licitaţie.

Reclamă

Această piesă va fi oferită în cadrul unei licitaţii online de casa Bonhams, care a expus-o în ultimele luni la Paris, New York şi Londra.

Licitaţia se va desfăşura din 8 mai, de la 12:00, ora Marii Britanii, până pe 17 mai.

Cu FC Barcelona, pentru care a jucat până în 2021, Messi a câştigat zece titluri de campion al Spaniei, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului (474 goluri), cu care a cucerit patru trofee ale Ligii Campionilor

Reclamă 4 / 0/3

Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză

Lionel Messi a reușit un gol și cinci pase decisive într-o singură repriză, în meciul Inter Miami – New York Red Bulls, scor 6-2. Starul argentinian a dat recital și a „distrus” două recorduri din MLS.

Atacantul care va împlini luna viitoare 37 de ani a ieșit la rampă în repriza secundă, când echipa lui era condusă cu 1-0. A făcut show total alături de Luis Suarez.

Messi a marcat un gol în minutul 50 și i-a oferit două assist-uri lui Rojas. Finalul de meci a fost unul pur și simplu uluitor. L-a ajutat pe Luis Suarez să înscrie un hat-trick în decurs de 12 minute. De fiecare dată i-a pasat decisiv fostului vârf al lui Liverpool.

Lionel Messi a doborât două recorduri în campionatul Statelor Unite. A fost primul jucător cu 5 assist-uri într-un singur meci, dar și primul care contribuie la 6 goluri!

Argentinianul are cifre fabuloase în acest sezon. A ajuns la 10 goluri și 12 pase decisive în numai 8 meciuri.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:24 „Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0 23:16 Singurul jucător criticat de Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0: „Poate îşi găseşte undeva să plece!” 22:55 Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon 22:35 LIVE VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus un nou titlu! Imagini live cu sărbătoarea de pe stadion 22:34 Răzvan Lucescu, prima reacţie după titlul câştigat cu PAOK: „Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit 22:32 „Eroic!” Reacţia presei din Grecia, după ce PAOK a câştigat titlul! Laude la scenă deschisă pentru Răzvan Lucescu 22:17 VideoRăzvan Lucescu, înconjurat de scutieri, după ce PAOK a câştigat titlul pe terenul rivalei Aris. Încăierare generală pe tunel 22:01 Răzvan Lucescu, definitiv în istoria lui PAOK după câştigarea titlului! Performanţa pe care nu a mai atins-o nimeni în 98 de ani 21:54 Jurgen Klopp, moment genial la despărţirea de Liverpool! A cântat cu fanii pentru noul antrenor al „cormoranilor” 21:50 VIDEORăzvan Lucescu este campion în Grecia cu PAOK! Românul a cucerit titlul pe terenul rivalei. Aris – PAOK 1-2 a fost în AntenaPLAY! Vezi toate știrile
Citește și