Închide meniul

Sporting – FC Porto 0-2. Trupa lui Sergio Conceicao a câştigat Cupa Ligii Portugaliei. Finala, exclusiv în AntenaPLAY!

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 ianuarie 2023, 23:30 / Actualizat: 31 ianuarie 2024, 19:50

Sporting – FC Porto 0-2. Trupa lui Sergio Conceicao a câştigat Cupa Ligii Portugaliei. Finala, exclusiv în AntenaPLAY!

Sporting - FC Porto 0-2. FC Porto este noua campioană a Cupei Ligii Portugaliei

FC Porto a câştigat Cupa Ligii Portugaliei / Profimediaimages

Sporting – FC Porto 0-2. FC Porto este noua campioană a Cupei Ligii Portugaliei. A învins-o chiar pe marea rivală şi a pus mâna pe trofeu. Finala a putut fi urmărită, exclusiv, în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FC Porto a câştigat, în premieră, Cupa Ligii Portugaliei. După patru finale pierdute(2010, 2013, 2019 și 2020), jucătorii antrenaţi de Sergio Conceicao au dat lovitura şi au pus mâna pe trofeu!

Eustaquio a deschis scorul încă din minutul 10, cu un şut de senzaţie! Sporting putea restabili imediat egalitatea. Edwards a trimis mingea în poartă, dar reuşita nu a fost validată după intervenţia VAR. Mijlocaşul de 24 de ani era în poziţie de ofsaid.

Paulinho a văzut două cartonaşe galbene, în decurs de 9 minute, şi a fost eliminat. Rămaşi în inferioritate numerică, „leii” au mai primit o lovitură. Marcano a făcut 2-0, în minutul 86, iar FC Porto a câştigat finala Cupei Ligii Portugaliei.

Sporting – FC Porto 0-2

Min. 90: Sporting – FC Porto 0-2! Final de meci. FC Porto a câştigat Cupa Ligii Portugaliei.

Reclamă

Min. 86: Sporting – FC Porto 0-2! Marcano a primit o centrare perfectă şi a înscris cu uşurinţă. Porto este pe punctul de a câştiga trofeul!

Min. 72: Sporting a rămas în inferioritate numerică! Paulinho a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost trimis la cabine. S-au încins spiritele în finală!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 13: Edwards a marcat pentru Sporting, dar s-a bucurat degeaba. Arbitrul nu a validat golul după ce a intervenit sistemul VAR.

Min. 10: Sporting – Porto 0-1! GOOOLLL Eustaquio. Şut de senzaţie, din marginea careului, cu care l-a învins pe portarul rivalei!

Min. 1: A început meciul!

Update: Avem echipele de start la Sporting – Porto, marele meci al serii:

Sporting Lisabona: Adan – Goncalo Inacio, Coates, Matheus Reis – Pedro Porro, Ugarte, Morita, Nuno Santos – Edwards, Pote – Paulinho

Porto: Claudio Ramos – Joao Mario, Pepe, Ivan Marcano, Wendell – Uribe, Eustaquio – Pepe Aquino, Otavio, Galeno – Taremi

Reclamă

Ultima oară când cele două s-au întâlnit în Cupa Ligii Portugaliei a fost tot în finală, în 2019. Atunci, după 1-1 la finalul primelor 90 de minute, „leii” s-au impus la loviturile de departajare.

Porto a dominat ultimele întâlniri cu rivala Sporting, fiind neînvinsă în precedentele cinci meciuri, câştigând 3 dintre ele. Ultimul duel a avut loc în august 2022, iar „Dragonii” s-au impus cu 3-0.

Porto are cea mai bună defensivă din Portugalia, cu 11 goluri încasate în 17 meciuri. De partea celaltă, Sporting are al patrulea cel mai prolific atac, cu 33 de goluri înscrise.

Sporting şi Porto, coloşii Portugaliei

Dintre cluburile participante la Final Four, Sporting Lisabona este echipa cu cele mai multe trofee ale Cupei Ligii Portugaliei (4). Academico Viseu și Arouca nu au prins încă ultimul act al competiției.

FC Porto speră la primul ei trofeu al competiției înființate în 2007, la care participă doar echipe din primele două ligi ale Portugaliei. ”Dragonii” au pierdut cele 4 finale disputate anterior (2010, 2013, 2019 și 2020).

La startul Cupei Ligii Portugaliei | Final FOUR au luat parte două dintre cele mai mari echipe din istoria Portugalia. Porto a câștigat 30 de titluri de campioană, în timp ce Sporting și-a trecut în palmares 19. Echipa de pe Dragao se poate lăuda și cu două trofee UEFA Champions League.

Competiția spectacol a Portugaliei e în direct în AntenaPLAY, iar cele mai tari faze și goluri pot fi găsite și pe AS.ro, precum și cele mai importante știri despre echipele ce vor lupta pentru trofeu.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român Vezi toate știrile
Citește și