Închide meniul

”Sunt singurul om din lume care poate spune că l-a dus pe Maradona în cârcă!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 3 noiembrie 2021, 15:06

”Sunt singurul om din lume care poate spune că l-a dus pe Maradona în cârcă!”

Roberto Cejas l-a cărat pe Maradona în cârcă. Putem spune că a fost cel mai fericit om din lume?

Pe 29 iunie 1986, un tip cu mustață, care urlă ca din gură de șarpe, bucuros că a lui Argentină e campioană mondială, intră pe gazonul fierbinte al ”Aztecii”. Finala tocmai ce a luat sfârșit, când Diego Armando Maradona, geniul, imensul, încurcat oarecum de puhoiul de lume, se oprește, olecuță debusolat, în fața eroului nostru. Ca-n filmele cu cavaleri medievali, omul lasă un picior în pământ și-l invită pe ”Pibe” să-i urce în cârcă. E coechipier cu ”Butoiașul Atomic”? Se știu, se cunosc? Cum a ajuns acolo, printre Valdano, Burruchaga ori Ruggeri? ”Maradona știe cât e de grea o Cupă Mondială, dar doar eu în istă lume cunosc cât e de greu Diego Maradona, campion mondial”, avea să spună, peste ani, omul. Fericitule, cine ești tu?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roberto Cejas se intitulează. Spune că a fost omul potrivit la locul potrivit. ”Am plecat din Argentina căre Mexic numai pentru finală. Am ajuns acolo sâmbătă, la amiază, duminică era ultimul act. Le și zisesem celor de acasă că dacă trecem de Belgia, mă duc la finală. Aveam un prieten care m-a sunat și mi-a confirmat că mexicanii au bilete pentru finală și sunt gata să se despartă de ele pentru o sumă cinstită”.

”Am driblat doi polițiști pe la corner și, gata, am intrat pe teren!”

La fața locului, însă, lucrurile s-au schimbat. Tipul cu tichetele nu le mai avea, le dăduse. ”Dar am găsit altceva. Localnicii stăteau sus, noi doream bilete jos, aproape de gazon. Am dat mălai la schimb, am primit ce am vrut”. Argentina avea să se impună cu 3-2 contra Germaniei Federale, devenind campioană mondială. ”Am mers la corner, acolo erau doi polițiști. Stadionul era puțin mai ciudat, avea așa, ca o groapă, cu o structură de fier. Am țopăit pe ea, am driblat forțele de ordine și, gata, ne găseam pe teren!!!”

Nepoții mei se uită la televizor și știu despre turnul campionilor mondiali. De fiecare dată când văd asta, țipă că bunicul lor l-a dus pe Maradona în spate!

S-a dus către centru. Urla, sărea, cânta. Când jucătorii au pornit să facă turul arenei, suporterii argentinieni au încercat să croiască un ”cordon”. ”Nu ne-a ieșit, normal. Chiar în careul mic, Diego s-a oprit în fața mea. Aveam pe cap un fel de perucă, albastru cu alb. Stătea acolo, ca și cum dorea să execute o lovitură de la 11 metri. N-am stat pe gânduri. M-am pus în genunchi, el s-a urcat în cârca mea, l-am ridicat. Nu vedeam nimic, absolut nimic, el îmi spunea pe unde să merg!”

Atunci i-am cerut să-mi dea o gheată. Mi-a spus că nu poate, că e pentru mama lui. L-am respectat și mai mult pentru că s-a gândit la așa ceva!

N-a realizat că l-a cărat pe Maradona. Când l-a dat jos, nici măcar nu și-au luat la revedere. Anii au trecut, lucrurile au părut uitate. Până în 2014, la CM din Brazilia. Atunci, producătorii emisiunii ”De Zurda”, au decis să-i readucă față în față. ”A surâs când m-a văzut. Ne-am îmbrățișat. Am fost foarte emoționat. Cine eram eu ca un star de nivelul lui să mă ia în brațe? Întrebase peste tot despre mine, chiar și când era antrenor în țările arabe: cine e băiatul care m-am dus în cârcă, unde-l poate găsi? Lucrul ăsta m-a bucurat enorm. Am făcut o poză cu fiul său, Dieguito, pe umeri, exact ca atunci, în 1986”.

Reclamă

Diego ar fi împlinit, pe 30 octombrie, 61 de ani. Scuze, Diego a împlinit, pe 30 octombrie, 61 de ani!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și