Închide meniul

Super Liga Europei | "Mergem mai departe!" Andrea Agnelli a dezvăluit jurământul făcut de marile cluburi: "Există un pact de sânge"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 aprilie 2021, 6:41

Super Liga Europei | "Mergem mai departe!" Andrea Agnelli a dezvăluit jurământul făcut de marile cluburi: "Există un pact de sânge"

Zuma Press / Alfredo Falcone via Hepta

Andrea Agnelli

Şeful lui Juventus dă asigurări că proiectul nu a fost abandonat, ci urmează să fie remodelat. Agnelli spune că grupul giganţilor care a pus la cale noua competiţie este deschis la propunerile venit dinspre UEFA şi FIFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Există un pact de sânge între cluburile noastre, proiectul Super Ligii are o şansă succes de 100%, mergem mai departe. Dacă UEFA şi FIFA vin cu propuneri, le vom evalua. 
Obiectivul este să creăm cea mai frumoasă competiţie din lume, capabilă să aducă beneficii piramidei complete a fotbalului, să crească distribuţia resurselor către alte cluburi şi să rămână deschisă cu cinci locuri disponibile în fiecare an pentru alte cluburi, care vor fi definitivate prin dialog cu instituţiile fotbalului. 

Vom continuă să participăm în campionatele interne şi în cupe. Rămânem în competiţiile domestice, vom juca pe fiecare stadion din Italia, Spania şi Anglia. Munca noastră va rămâne legată în mod intrinsec de competiţiile domestice", a spus Andrea Agnelli pentru Gazetta dello Sport. 

Super Liga Europei nu a fost suspendată definitiv! Avertismentul lansat de fondatori

Super Liga Europei a fost suspendată, dar fondatorii ei lansează un nou avertisment către UEFA şi FIFA.

"Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei.

Reclamă

Super Liga Europei nu a fost suspendată definitiv

Ar oferi, de asemenea, plăţi de solidaritate sporite material tuturor celor implicaţi în fotbal. În ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acţiunile unor terţe părţi.

Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului", se arată în comunicat.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Super Liga Europei a fost suspendată
  • Reacţia lui Andrea Agnelli

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) Vezi toate știrile
Citește și