Super Liga Europei | "Mergem mai departe!" Andrea Agnelli a dezvăluit jurământul făcut de marile cluburi: "Există un pact de sânge"

De Antena Sport
Publicat: 21.04.2021, 6:41

Andrea Agnelli, unul dintre susţinătorii Super Ligii Europei, a avut o primă reacţie după ce competiţia care a revoltat lumea fotbalului a fost suspendată. 

Zuma Press / Alfredo Falcone via Hepta

Şeful lui Juventus dă asigurări că proiectul nu a fost abandonat, ci urmează să fie remodelat. Agnelli spune că grupul giganţilor care a pus la cale noua competiţie este deschis la propunerile venit dinspre UEFA şi FIFA.

"Există un pact de sânge între cluburile noastre, proiectul Super Ligii are o şansă succes de 100%, mergem mai departe. Dacă UEFA şi FIFA vin cu propuneri, le vom evalua. 
Obiectivul este să creăm cea mai frumoasă competiţie din lume, capabilă să aducă beneficii piramidei complete a fotbalului, să crească distribuţia resurselor către alte cluburi şi să rămână deschisă cu cinci locuri disponibile în fiecare an pentru alte cluburi, care vor fi definitivate prin dialog cu instituţiile fotbalului. 

Vom continuă să participăm în campionatele interne şi în cupe. Rămânem în competiţiile domestice, vom juca pe fiecare stadion din Italia, Spania şi Anglia. Munca noastră va rămâne legată în mod intrinsec de competiţiile domestice", a spus Andrea Agnelli pentru Gazetta dello Sport. 

Super Liga Europei nu a fost suspendată definitiv! Avertismentul lansat de fondatori

Super Liga Europei a fost suspendată, dar fondatorii ei lansează un nou avertisment către UEFA şi FIFA.

"Superliga Europeană este convinsă că actualul status quo al fotbalului european trebuie să se schimbe. Propunem o nouă competiţie europeană, deoarece sistemul existent nu funcţionează. Propunerea noastră vizează să permită sportului să evolueze, generând în acelaşi timp resurse şi stabilitate pentru întreaga piramidă fotbalistică, inclusiv să ajute la depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă întreaga comunitate fotbalistică ca urmare a pandemiei.

Super Liga Europei nu a fost suspendată definitiv

Ar oferi, de asemenea, plăţi de solidaritate sporite material tuturor celor implicaţi în fotbal. În ciuda plecării anunţate a cluburilor engleze, forţate să ia astfel de decizii din cauza presiunii asupra lor, suntem convinşi că propunerea noastră este pe deplin aliniată cu legislaţia şi reglementările europene, aşa cum s-a demonstrat, astăzi, printr-o decizie judecătorească de a proteja Superliga de a acţiunile unor terţe părţi.

Având în vedere circumstanţele actuale, vom reconsidera cele mai potrivite etape pentru a remodela proiectul, având întotdeauna în vedere obiectivele noastre de a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă, sporind în acelaşi timp plăţile de solidaritate pentru întreaga comunitate a fotbalului", se arată în comunicat.

Pe același subiect
Super Liga Europei
Fotbal extern • 30 iul., 23:12
Lovitura primită de UEFA în războiul cu Real, Barcelona şi Juventus. Ce se întâmplă cu proiectul Super Ligii Europei
Juventus, lămuriri despre viitorul lui Cristiano Ronaldo
Fotbal extern • 1 iul., 17:33
Juventus, lămuriri despre viitorul lui Cristiano Ronaldo. „Nu există niciun semn!”. Ce se întâmplă cu prezenţa în UEFA Champions League
Suporterii din Anglia au protestat conrta Super Ligii Europei
Fotbal • 9 iun., 19:47
Super Liga Europei | Ce amenzi vor plăti cele şase cluburi din Premier League. „Au prezentat scuze din toată inima” + Decizia UEFA faţă de Real Madrid, Barcelona şi Juventus

AS. RO LIVE

Radiş şi Bodnar, fetele de aur ale României, la AS.ro LIVE

Antena 1
Dormea liniștit când a simțit că ceva se mișcă lângă el, în pat. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era acolo
Ultimele știri
17:34 Transylvania Open | Cu cine va juca Simona Halep în turul al doilea la Cluj-Napoca 17:13 Simona Halep, rugăminte după ce a învins-o pe Gabriela Ruse la Transylvania Open: „Hai, întâi asta!” Ce a spus despre discursul Emmei Răducanu în limba română 17:11 Transylvania Open | Simona Halep, prima reacție după victoria cu Gabriela Ruse. Anunț uriaș despre viitorul în tenis. „Nu vreau să mă las!” 16:47 Transylvania Open | Simona Halep – Gabriela Ruse 6-1, 6-2! „Simo”, victorie categorică în primul meci la Cluj-Napoca 16:37 FotoWalter Zenga are o nouă iubită româncă, cu 30 de ani mai tânără, după ce a divorțat de Raluca. Femeia este de o frumusețe răpitoare 15:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a auzit că Bănel Nicoliță a fugit din Romania de frica interlopilor și a cămătarilor: „O sa mă interesez!” 15:15 EXCLUSIVVeste bună pentru Edi Iordănescu! Florin Tănase e apt de joc! FCSB se regrupează pentru meciul cu FC Argeș 15:07 NEWS ALERTOficial: Nikolaos Kainourgios a semnat cu Dinamo. Anunţul clubului. Pe ce perioadă s-au înţeles cele două părţi 14:56 Privește bine! Vezi o fată într-o trupă de băieți? Vezi bine! ”Sunt competitivă până la moarte!” 14:50 Helmut Duckadam a tranșat războiul dintre FCSB și CSA: „Steaua n-a retrogradat și nici n-a promovat! A jucat doar în Liga 1!”
Top citite
Derapaj incredibil în direct: „Camavinga este mai negru decât costumul!” Prezentatoarea TV a fost dată afară
1
Foto Derapaj incredibil în direct: „Camavinga este mai negru decât costumul!” Prezentatoarea TV a fost dată afară
Close