Închide meniul

Super Liga Europei | Real Madrid, Chelsea şi Manchester City, excluse din Champions League! Planul pus la cale de UEFA

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 19 aprilie 2021, 15:56

Super Liga Europei | Real Madrid, Chelsea şi Manchester City, excluse din Champions League! Planul pus la cale de UEFA

profimediaimages.ro

Real Madrid, Chelsea şi Manchester City, excluse din Champions League

Jurnalistul Tancredi Palmeri a dezvăluit planul pus la cale de UEFA, care iese la atac după înfiinţarea Superligii Europei. Acesta a anunţat că forul european caută o măsură legală prin care Real Madrid, Manchester City și Chelsea să fie excluse din actualul sezon de Champions League. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

PSG, echipă care nu s-a alăturat granzilor Europei în Superliga Europei ar putea avea de câştigat în acest scenariu. Neymar şi Mbappe ar putea cuceri trofeul fără să evolueze în semifinale sau marea finală.

De asemenea, UEFA vrea să interzică fotbaliștilor legitimați la cele 12 cluburi fondatoare din Superligă să participe la EURO 2020, competiţie programată în vara aceasta. Astfel, nume uriaşe precum Cristiano Ronaldo, Luka Modric sau Kevin De Bruyne nu vor putea evolua la turneul final. 

Prima reacţie din partea UEFA: "Cluburile vor ieși din competițiile UEFA"

Informaţia a fost confirmată şi de Jesper Moller, preşedintele federaţiei daneze şi membru în Comitetul Executiv al UEFA. "Cluburile vor ieși din competițiile UEFA. Cred că asta se va întâmpla vineri. Vom vedea apoi cum vom merge mai departe în Champions League", a explicat oficialul pentru DR, televiziunea naţională daneză.

Reclamă

Superliga Europei | Care va fi formatul competiţiei

Superliga Europei va avea 20 de echipe – cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.

Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.

Reclamă 4 / 0/3

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

EXCLUSIV | Mircea Lucescu, atac violent după anunțarea Super Ligii Europei: "Este inadmisibil așa ceva! Banii se vor împărţi acţionarilor"

Mircea Lucescu s-a opus vehement inițiativei bogatilor din fotbal. Fiecare club din Super Ligă ar beneficia de un buget anual uriaș, dar Mircea Lucescu crede că banii vor fi folosiți în alte scopuri decât cele fotbalistice.

"Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. La originea acestor discuţii sunt americanii ăştia, care vor să facă ce au făcut în Statele Unite. Ei consideră că e un business, nu sport. Banii se vor împărţi acţionarilor.

Nu cred că echipele mari nu au structuri suficiente pentru a pregăti echipele, pentru academie, pentru toţi jucătorii. Nu cred că banii vor fi folosiţi pentru perfecţionarea structurilor", a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și