Închide meniul

Super Liga Europei | Steaua Bucureşti, dată ca exemplu de şeful UEFA! Aleksander Ceferin îşi avertizează rivalii: "Aţi făcut o greşeală enormă!"

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 aprilie 2021, 16:11

Super Liga Europei | Steaua Bucureşti, dată ca exemplu de şeful UEFA! Aleksander Ceferin îşi avertizează rivalii: "Aţi făcut o greşeală enormă!"

profimediaimages.ro

Steaua Bucureşti, dată ca exemplu la Congresul UEFA

Aleksander Ceferin a susţinut o conferinţă de presă în care le-a transmis un mesaj cluburilor fondatoare din Super Liga Europei. Preşedintele UEFA a amintit de granzii Europei din urmă cu mai mulţi ani. Steaua Bucureşti, câştigătoare a CCE în 1986, nu a lipsit dintre exemplele acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Unde era Manchester United în deceniul dinainte de venirea lui Sir Alex Ferguson? Vă amintiţi, sunt sigur de asta. Şi unde era Juventus acum 15 ani? Din câte ştiu, era în Serie B. Dacă cluburile care au dominat fotbalul european acum 30 sau 40 de ani ar fi decis să înfiinţeze o Super Ligă, cum ar fi arătat: Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua Bucureşti, FC Porto, PSV, Steaua Roşie… Şi asta ar fi fost o Super Ligă.

Aleksander Ceferin: "Mai este timp să vă răzgândiţi. Aţi făcut o greşeală enormă!"

Această criză a Super Ligii ne va face mai puternici. Nu vom avea îndoieli. Suntem invincibili. Pentru unii, fanii s-au transformat în clienţi şi competiţiile în produse. Pentru unii, să rateze calificarea în Liga Campionilor nu mai este un eşec sportiv, ci o catastrofă industrială şi nu vor să-şi asume riscul. Au uitat că fotbalul este imprevizibil şi asta face ca acest sport să fie atât de frumos. Mai este timp să vă răzgândiţi. Aţi făcut o greşeală enormă, însă toată lumea face greșeli", a spus Aleksander Ceferin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Reclamă

Super Liga Europei | "Steaua este scoasă din Europa!". Anunţul îngrijorător făcut de jurnaliştii de la Marca!

Anunţul înfiinţării Super Ligii Europei a dat peste cap lumea fotbalului. Decizia va avea repercusiuni grave şi în fotbalul din România. Situaţia a fost analizată în detaliu în Marca, iar spaniolii îi plâng de milă Stelei. Aceştia au amintit şi de succesul istoric înregistrat de Poli Timişoara cu Atletico Madrid, în 1990. Bănăţenii reuşeau atunci să câştige cu 2-0.

"Odată cu apariţia Supe Ligii, nu mai e loc de surprize precum cele înregistrate de Real Madrid cu Odense sau Spartak, de Barcelona cu Metz sau Dinamo Kiev, de Atletico cu Politehnica Timişoara şi OFI Creta. Giganţi din istoria fotbalului european sunt lăsaţi pe dinafară.

Echipele din estul Europei nu mai au loc în noul format. Vă puteţi gândi că fotbalul din Rusia ar putea avea o şansă să îşi facă apariţia. Totuşi, celelalte, precum fostele campioane Steaua şi Steaua Roşie, sunt scoase din Europa. Alături de ele Dinamo Kiev, Ferencvaros, Partizan Belgrad, echipele din Grecia şi Turcia", se anunţă în articolul jurnaliştilor de la Marca.

Reclamă 4 / 0/3

EXCLUSIV | Mircea Lucescu, atac violent după anunțarea Super Ligii Europei: "Este inadmisibil așa ceva! Banii se vor împărţi acţionarilor"

Mircea Lucescu s-a opus vehement inițiativei bogatilor din fotbal. Fiecare club din Super Ligă ar beneficia de un buget anual uriaș, dar Mircea Lucescu crede că banii vor fi folosiți în alte scopuri decât cele fotbalistice.

"Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. La originea acestor discuţii sunt americanii ăştia, care vor să facă ce au făcut în Statele Unite. Ei consideră că e un business, nu sport. Banii se vor împărţi acţionarilor.

Nu cred că echipele mari nu au structuri suficiente pentru a pregăti echipele, pentru academie, pentru toţi jucătorii. Nu cred că banii vor fi folosiţi pentru perfecţionarea structurilor", a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
  • Steaua Bucureşti, exemplu la Congresul UEFA
  • Ce spune Aleksander Ceferin despre Super Liga Europei

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro 17:15 Octavian Vâlceanu, „groparul” lui FC Voluntari! Două gafe incredibile făcute împotriva lui Poli Iaşi. Ce s-a întâmplat 17:02 LIVE VIDEOWatford – Hull City se joacă ACUM în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:45 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” Vezi toate știrile
Citește și