Închide meniul

Toni Kroos susține Super Liga Europei: „Cluburile și-au dat seama că nu mai au nevoie de UEFA!”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 18 februarie 2023, 17:26

Toni Kroos susține Super Liga Europei: Cluburile și-au dat seama că nu mai au nevoie de UEFA!”

Toni Kroos susține Super Liga Europei

Toni Kroos / Profimedia

Toni Kroos susține Super Liga Europei. Mijlocașul celor de la Real Madrid are o opinie hotărâtă în ceea ce privește noul proiect pe care încearcă să-l implementeze marile cluburi ale Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ideea a fost discutată pentru prima dată în 2021. Șefii mai multor cluburi importante au încercat să resusciteze atunci fotbalul european după problemele cauzate de pandemie.

Toni Kroos susține Super Liga Europei: „Cluburile și-au dat seama că nu mai au nevoie de UEFA!”

Proiectul a picat atunci după ce foarte mulți suporteri au protestat împotriva schimbării. Totuși, Toni Kroos crede că actualul format al UEFA nu mai aduce spectacol pentru fani, iar o trecere la Super Ligă este singura soluție pentru a reaprinde pasiunea pentru fotbal

Mai mult decât atât, cel care a câștigat de 5 ori Liga Campionilor susține că UEFA nu a prezentat niciodată proiectul Super Ligii, doar l-a criticat și a venit cu propria sa variantă.

„Cred că vom vedea Super Liga. Şi cred asta din mai multe motive. Ideea este că Super Liga s-a schimbat şi merită să fie auzită. Dacă te uiţi atent din ambele unghiuri, vezi că Super Liga nu intenţionează, cel puţin în a doua încercare, să excludă nicio echipă, pentru că nu vor exista membri fondatori. Este o competiţie sportivă, un turneu deschis, dar condus de cluburi, nu de UEFA. Aceste cluburi și-au dat seama că nu mai au nevoie de UEFA. Eu cred că merită cel puţin o şansă acest proiect.

Reclamă

Deşi am vorbit deja de pierderea pasiunii pentru fotbal, eu cred că Super Liga are şansa de a îndrepta situaţia. Să fie mai mult entuziasm şi emoţie în jocurile pe care le vom putea vedea. Pentru că, până la urmă, să nu ne păcălim, multă lume spune mereu: «Cine vrea să vadă Real Madrid contra lui Manchester City în fiecare săptămână?». Însă obosisem să-l vedem pe Federer contra lui Nadal din nou şi din nou? Nu cred. Asta este opinia mea. 

Eu cred că am auzit doar varianta UEFA şi prea des după părerea mea. De ce este OK pentru UEFA să introducă Liga Naţiunilor de care nimeni nu are nevoie? Deodată, nimeni nu îi întreabă de asta. Din acest motiv cred că este incredibil de important să ascultăm alte propuneri precum Super Liga. Am senzaţia că nu mai suntem ascultaţi nici noi”, a declarat Toni Kroos, la podcast-ul Einfach mal Luppen.

Super Liga Europei ar putea reveni! Cum arată noul proiect și care sunt principalele obiective

Promotorul Super Ligii Europene, firma A22 Sports Management, îşi continuă strategia de promovare a proiectului. Firma a dezvăluit joi cele zece principii care vor guverna liga europeană de fotbal, anunță news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru început, compania îşi exprimă dorinţa de a „oferi competiţii deschise”, cu mai multe divizii, între 60 şi 80 de cluburi participante, şi „meritocratice”, adică fără membri permanenţi. Este vorba despre „un sistem deschis de calificare care reflectă performanţa naţională”. Campionatele naţionale ar rămâne „baza fotbalului”.

„Faptul că Bayern şi Liverpool s-au înfruntat doar de patru ori în 60 de ani sau că englezii de la Chelsea au jucat pentru prima dată cu Real Madrid în C1, în 2021, este un potenţial pierdut”, a argumentat Reichart, continuând: „Atractivitatea unui Classico sau a unui derby Manchester United-Liverpool nu se diluează dacă îl vezi de trei ori pe an”

Compania A22 Sports Management şi-a stabilit şi obiectivele: „să îmbunătăţească experienţa suporterilor” şi „să dezvolte şi să finanţeze fotbalul feminin punându-l la acelaşi nivel cu competiţiile masculine”.

Recomandări
  • Toni Kroos susține Super Liga Europei
  • „Cluburile și-au dat seama că nu mai au nevoie de UEFA!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și