Închide meniul

Topul celor mai buni portari din ultimii 10 ani! Buffon se ține tare la aproape 43 de ani. Cine este pe primul loc

Antena Sport Publicat: 16 ianuarie 2021, 6:17

Topul celor mai buni portari din ultimii 10 ani! Buffon se ține tare la aproape 43 de ani. Cine este pe primul loc

Abaca Press / Giordano Riccardo/IPA/ABACA via Hepta

Buffon se ține tare la 43 de ani

  • Cei mai buni portari din ultimul deceniu
  • Cine este pe primul loc

Forul internațional l-a plasat pe prima poziție în acest top pe actualul goalkeeper de la Bayern Munchen, Manuel Neuer. Germanul a avut evoluții excelente în tricoul bavarezilor și a pus umărul din plin la cele două triple reușite de echipa sa (2013 și 2020).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola a vrut să-l folosească pe Neuer mijlocaș

Jocul de picior excelent al germanului este cunoscut de toată lumea. Fostul său manager de la Bayern, Pep Guardiola, a fost atât de impresionat de calitățile tehnice ale portarului, încât a vrut să-l folosească pe Neuer la mijlocul terenului într-o partidă.

Pe locul secund în ierarhia întocmită de IFFHS se află veteranul Gianluigi Buffon. Legendarul portar va împlini 43 de ani peste numai 12 zile, însă tot a bifat șase apariții pentru Juventus în acest sezon. 

Reclamă

Buffon deține și un record remarcabil, fiind portarul cu cele mai multe trofee cucerite din istoria fotbalului (25). 

Thibaut Courtois completează podiumul

Pe locul al treilea se regăsește actualul goalkeeper de la Real Madrid, Thibaut Courtois. Belgianul s-a acomodat mai greu pe Santiago Bernabeu, însă acum este printre cei mai buni oameni ai lui Zinedine Zidane.

Reclamă

Courtois a fost excelent și în tricoul lui Chelsea, dar și la Atletico Madrid, echipă alături de care a cucerit titlul în 2014. Acesta are o rată a paradelor reușite în La Liga de peste 70%.În ierarhia forului internațional se mai regăsesc și alte nume sonore, precum Jan Oblak, Keylor Navas, Petr Cech sau Iker Casillas. Legendarul fost portar ai lui Real Madrid ocupă locul al 10-lea.

Cei mai buni portari din ultimii 10, potrivit IFFHS

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest 21:00 Prima mutare de la FCSB, din sezonul viitor! Anunţul lui Mihai Stoica: „E mereu în top 3!” 20:50 Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!” 20:30 FotoRapid – Sepsi 0-0. Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off 20:27 VideoFostul secund al lui Dan Petrescu creşte următoarea „Generaţie de Aur” pentru naţională 20:21 Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi! Mesajul fotbalistului: „Cu siguranţă, peste ani, se va mândri” 19:44 Cristiano Bergodi a făcut „revoluţie” la Rapid, pentru meciul cu Sepsi! Trei titulari, OUT din lotul giuleştenilor 19:36 Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an” 19:28 Adrian Porumboiu a început să râdă atunci când a aflat de visul suprem al lui Gigi Becali: „Să-i ceară sfatul lui Cristi Borcea!” 19:16 FotoSe dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen, după ce a obținut pole position-ul, la finalul calificărilor, la Marele Premiu al Arabiei Saudite
AntenaPLAY • 8 mart., 21:02
Gianluigi Buffon l-a premiat pe Max Verstappen, după ce a obținut pole position-ul la Marele Premiu al Arabiei Saudite
Manuel Neuer și-a prelungit contractul cu Bayern Munchen
Bundesliga • 28 nov., 18:22
Manuel Neuer și-a prelungit contractul cu Bayern Munchen! Prima reacție a portarului, după ce s-a înțeles cu oficialii clubului
Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal
AntenaPLAY • 5 aug., 19:46
Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal. Ce ofertă a acceptat fostul portar, la puțin timp după retragere
Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal, după o carieră de 28 de ani
AntenaPLAY • 2 aug., 17:22
Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din fotbal, după o carieră de 28 de ani! Mesajul emoţionant transmis
Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani
AntenaPLAY • 1 aug., 20:39
Gianluigi Buffon, aproape să se retragă din fotbal la 45 de ani! Anunţul presei din Italia