Închide meniul

UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România! Ce a decis forul european

Viviana Moraru Publicat: 19 octombrie 2023, 17:16

Reclamă
UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România! Ce a decis forul european

UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România

Duel în partida dintre România şi Israel/ Profimedia

UEFA a făcut un anunţ de ultim moment despre partida dintre Israel şi România. Forul continental a decis ca duelul „tricolorilor” din preliminariile EURO 2024 să se desfăşoare pe un teren neutru, ca urmare a războiului din „Ţara Sfântă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2024, iar ultimele meciuri vor avea loc luna viitoare. „Tricolorii” mai au de jucat cu Elveţia şi Israel.

UEFA, anunţ de ultim moment despe partida dintre Israel şi România

UEFA a stabilit ca niciun meci internaţional să nu se joace în Israel, în următoarea perioadă. Atât naţionala din „Ţara Sfântă”, cât şi cele două echipe angreante în competiţii europene, Maccabi Haifa şi Maccabi Tel-Aviv, trebuie să-şi caute un alt stadion.

Vizată este astfel şi duelul dintre Israel şi România, programat luna viitoare, pe 18 noiembrie. Urmează ca Federaţia din „Ţara Sfântă” să propunî mai multe variante de stadione, pe care să se desfăşoare meciul.

„După o evaluare amănunțită a siguranței și a securității din întreg teritoriul al Israelului, Comitetul Executiv UEFA a decis că niciun meci din competițiile UEFA nu se va mai juca în Israel până la noi vești.

Reclamă

Federației de Fotbal din Israel și cluburilor Maccabi Haifa și Maccabi Tel-Aviv li s-a cerut să propună variante de arene (care trebuie să se conformeze regulamentului UEFA) din afara Israelului pentru meciurile de pe teren propriu, care să fie folosite până când decizia va fi în vigoare”, a anunţat UEFA.

Luna viitoare, naţionala din Israel va mai juca, pe 15 noiembrie, contra Elveţiei, partidă considerată tot pe teren propriu, şi pe 21 noiembrie, în Andorra. Încă nu a fost anunţată o dată de disputare a meciului Kosovo – Israel, programat iniţial în 15 octombrie, dar amânat la momentul respectiv.

Scenariul incredibil prin care România, Elveţia şi Israel termină la egalitate de puncte

Scenariul incredibil prin care România, Elveţia şi Israel termină la egalitate de puncte Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024 ar fi unul care ne-ar putea ajuta să ajungem în Germania, la anul.

Reclamă 4 / 0/3

Din cauza contextului adus de războiul din Israel, cele trei echipe mai au un număr diferit de meciuri rămase de disputat. Tricolorii mai joacă împotriva Israelului şi Elveţiei, iar Israelul cu România, Andorra, Elveţia şi Kosovo. Mai jos, avem scenariul prin care cele 3 echipe ar termina la egalitate de puncte.

  • România – pierde cu Israel şi bate Elveția – acumulează 19 puncte
  • Elveția – bate Kosovo, pierde cu România, face egal cu Israel – acumulează 19 puncte
  • Israel – bate România şi Andorra şi scoate egal cu Elveția şi Kosovo – acumulează 19 puncte

În această situaţie, în clasamentul în trei, toate echipele vor avea câte cinci puncte şi aici va interveni golaverajul, unde, aparent, Israel are un dezavantaj, după eşecul cu 0-3 din Elveţia.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și