Închide meniul

UEFA poate lua o decizie istorică! Coeficientul european al Rusiei să ajungă la Ucraina. Ce avantaj ar avea Mircea Lucescu

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 aprilie 2022, 10:28

UEFA poate lua o decizie istorică! Coeficientul european al Rusiei să ajungă la Ucraina. Ce avantaj ar avea Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, în cadrul unei conferințe de presă

Profimedia Images

UEFA poate lua o decizie istorică după războiul început de Vladimir Putin în Ucraina, cu mai mult de două luni în urmă. Conform jurnalistului Sergei Bolotnikov, forul european ia în calcul să îi ofere Ucrainei coeficientul Rusiei, din competițiile europene. Acesta ar fi un avantaj uriaș pentru Șahtior Donețk, echipa care va rămâne pe primul loc în campionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest moment, echipele din Rusia sunt excluse din competițiile inter-cluburi din Europa, iar, dacă sancțiunea va fi extinsă și pentru sezonul viitor, UEFA ar putea să îi dea Ucrainei coeficientul rușilor, avantajul fiind unul uriaș.

UEFA poate lua o decizie istorică: coeficientul Rusiei i-ar reveni Ucrainei

Rusia e pe locul 8, în ierarhia coeficienților UEFA, în timp ce Ucraina e pe 12. Diferența este clară. În acest moment, Rusia trimite campioana direct în grupele Ligii Campionilor și vicecampioana în turul 3 al calificărilor, în timp ce Ucraina are campioana în play-off și vicecampioana în turul 2 al calificărilor.

”Ca Rusia să piardă coeficientul în favoarea Ucrainei chiar este o discuție la nivel oficial al UEFA. Dar șansele să se întâmple asta sunt reduse, Austria fiind țara care poate beneficia de excluderea Rusiei”, susține Sergei Bolotnikov, cel care susține că UEFA poate lua o decizie istorică, citat de sport.ua.

Ucraina și Rusia trimit câte 5 echipe în cupele europene

Cele două țări trimit în acest moment câte cinci echipe în cupele europene, două în Champions League, una în Europa League și două în Conference League. Dacă UEFA va decide această ”trecere”, echipa de pe primul loc din Ucraina, din acest sezon, Șahtior Donețk, va avea cel mai mult de câștigat, mergând direct în grupele UCL. Mircea Lucescu și Dinamo Kiev ar scăpa și ele de un tur preliminar.

Reclamă

Şahtior rămâne pe primul loc. Ucraina, fără campioană din cauza războiului!

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev nu mai au nicio şansă să îşi apere titlul în Ucraina. Lupta pentru trofeu se închide prematur, din cauza războiului. După două luni de conflict armat, s-a luat hotărârea ca Şahtior Doneţk să rămână pe primul loc, dar să nu fie desemnată campioana Ucrainei.

Cu câteva zile în urmă, a avut loc o şedinţă extraordinară a cluburilor şi s-a votat să se ţină cont de clasamentul de după cele 18 etape care s-au putut disputa. Chiar dacă iniţial s-a crezut că Şahtior va cuceri cel de-al 14-lea titlu din istoria clubului, nu se va mai acorda titlul.

Dinamo Kiev a dat dovadă de o sportivitate ieşită din comun şi a votat în favoarea marii rivale.

Reclamă 4 / 0/3

„Potrivit jurnalistului Igor Burbas, la şedinţa de astăzi a cluburilor s-a decis luarea în calcul a clasamentului de după cele 18 etape. Asta înseamnă că Şahtior va fi declarată campioană, cu un avans de 2 puncte. Toate cluburile, inclusiv Dinamo Kiev, au votat pentru.

Decizia trebuie aprobată de Comitetul Executiv. Cupa Ucrainei va fi, probabil, anulată. În ceea ce priveşte prezenţa în cupele europene, Şahtior, Dinamo Kiev, Dnipro, Zorya şi Vorskla plănuiesc să se înscrie la UEFA. Soarta sezonului 2022-2023 depinde de sfârşitul războiului„, anunţă ucrainenii de la sport.ua.

Recomandări
  • Rusia și Ucraina trimit câte cinci echipe în cupele europene
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” 14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa Vezi toate știrile
Citește și