Închide meniul

Un bunic de 100 de ani notează, de mână, toate golurile lui Messi. ”Nici eu nu fac asta!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 19 iulie 2021, 14:24

Un bunic de 100 de ani notează, de mână, toate golurile lui Messi. ”Nici eu nu fac asta!”

Când a aflat de isprava lui Hernan, Messi i-a trimis un mesaj

Golurile lui Leo Messi au fost, ani buni, forma de comunicare între un bunic și nepotul său, separați de 9.959 kilometri, pe cele două maluri ale Atlanticului, unul aproape de Bunos Aires, altul în Noia, A Coruna, Spania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2007, pe când adunase 86 de ani de viață, Hernan Mastrangelo a început să noteze, de mână, toate golurile marcate de Lionel Messi, pentru a păstra, astfel, o ”legătură” cu nepotul care-l iubea pe starul argentinian, fără să-și dea seama că astfel realizează una dintre cele mai tari baze de date. Zilele trecute, la 72 de ore după ce a împlinit un secol de viață, bunicul a primit un mesaj video de la căpitanul Barcelonei.

”Nu știu ce am făcut pentru ca Messi să-mi trimită un mesaj”, a glumit Don Hernan în casa sa din Carapachay, un cartier de oameni de categorie medie aflat la periferia orașului Buenos Aires. Pe 6 iulie, într-o marți, a notat ultimul gol al lui Mesis în Copa America. A ajuns la 748, 672 dintre acestea cu Barcelona, 76 cu Argentina. ”Țin minte prima reușită, cea cu Albacete, din 2005. M-am apucat peste doi ani, dar am notat tot, retroactiv. Am echipa adversă, data la care s-a disputat partida, câte goluri a marcat”, spune unchiașul. ”Înainte îi lua cinci minute, acum scrie și jumătate de oră, dar e modalitatea lui de a se menține activ”, spune Julian, unul dintre cei trei nepoți, cel ”vinovat” de această statistică.

”Am devenit fan Barcelona pentru Ronaldinho, apoi a debutat Messi”

Așa cu Messi a ajuns la Barcelona, în septembrie 2000, așa și Eduardo Mastrangelo (arhitect, fiul lui Hernan și tatăl lui Julian) s-a mutat în Galicia, în 2001, în plină criză argentiniană. Soția sa, Patricia, precum și fiul, pe atunci în vârstă de patru ani, au venit în Spania în 2002. Apoi, toată familia s-a întors în Argentina, în 2012. În toată această perioadă, mai bine de 10 ani, Hernan și Julian, care nu avea amintiri prea multe despre al său bunic, au ținut săptămânal legătura grație lui Messi.

”Am devenit fan al celor de la Barceloana pentru Ronaldinho, apoi, exact în perioada în care am început să vorbesc la telefon cu bunicul meu, a debutat Messi. A fost legătura noastră”, povestește Julian, 23 de ani. ”Îi iubesc pe cei de la River, dar nu sunt atât de fanatic, singura mea nebunie a fost Messi. Am văzut un tip ce picta pe teren și râdea de rivali, așa că am decis să-i notez pașii pe niște pagini. El nu știe nimic de mine, eu despre el, foarte multe!”

Reclamă

În timp ce Argentina avansa în Copa America, Julian a difuzat un clip pe rețelele de socializare în care prezenta un certificat notarial ce atesta ”performanța” bunicului. În câteva zile, acesta a primit un mesaj de la Messi. ”Salut, Hernan! Am auzit de povestea ta. E o nebunie clară, nici eu nu țin această evidență. Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce faci”.

Povestea lui Hernan a ajuns până în India. Când primul fotograf a ajuns la a sa ușă, pentru a-l imortaliza, bunicul a strigat, imediat, către soție, Angela, de 92 de ani, cu care e căsătorit de șapte decenii: ”Să-mi așezi, părul, te rog!” Apoi s-a pregătit de interviu…

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și