Închide meniul

Xavi, discurs categoric înainte de El Clasico. Ce a spus despre „Cazul Negreira”. Mesaj pentru jucătorii şi fanii Barcelonei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 aprilie 2023, 17:28

Xavi, discurs categoric înainte de El Clasico. Ce a spus despre „Cazul Negreira. Mesaj pentru jucătorii şi fanii Barcelonei

Xavi, discurs categoric înainte de El Clasico

Xavi, pe teren la un meci Barcelona - Real Madrid / Profimediaimages

Xavi a avut un discurs categoric chiar înainte de El Clasico. Returul din semifinalele Cupei Spaniei, Barcelona – Real Madrid, este programat miercuri, de la ora 22:00, şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro. Catalanii au reuşit să se impună cu 1-0 în manşa tur, de pe Santiago Bernabeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marea confruntare din Spania se dispută în condiţii speciale. Clubul de pe Camp Nou este anchetat de UEFA pentru corupţie în „Cazul Negreira”. Cu o zi în urmă, Aleksander Ceferin, şeful forului continental, a dat de înţeles că Barcelona are de ce să se teamă. „Una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal”, a spus slovenul.

Xavi, discurs categoric înainte de El Clasico, Barcelona – Real Madrid

Xavi asigură că jucătorii săi sunt concentraţi exclusiv la partida cu marea rivală, Real Madrid. Le-a transmis fanilor că îşi doreşte să câştige atât titlul în La Liga, cât şi Cupa Spaniei.

Nu vorbim despre subiecte extra-sport în vestiar. Vorbim doar despre cum joacă Madridul. Nu despre UEFA, nici despre Negreira sau Tebas. Urmează un El Clasico și asta este destul de important. Scopul de la începutul sezonului este să câștigăm titluri, am spus-o deja. Am luat un singur trofeu și acum ne dorim mai multe, La Liga și Cupa. Trebuie să ne amintim unde am fost anul trecut și unde suntem acum. O poate vedea oricine, cu excepția celor care nu ne vor„, a spus Xavi.

Antrenorul grupării blaugrana o vede în continuare favorită la calificarea în finală pe trupa lui Carlo Ancelotti.

Reclamă

Madridul oricând ne poate învinge atât pe noi, cât și pe orice alt rival. Real Madrid continuă să fie favorită. Ei sunt obișnuiți să revină și au experiență în asta. Nu au pierdut o calificare în dublă manşă de mult timp. Ei sunt actualii campioni europeni, de aceea am spus că sunt favoriți. Presiunea este mai mult a lor decât a noastră.

Ne este foame, da, sunt mulți dintre jucătorii noștri a căror Supercupă a fost primul lor titlu. A câștiga de trei ori în El Clasico nu înseamnă nimic, poate fi un motiv de încredere pentru noi, dar pentru ei este mai mult spirit de răzbunare.

Madridul concurează mereu și cu atât mai mult împotriva Barcelonei. Nu va fi ușor. Îmi imaginez un joc dificil. Vor veni dorind răzbunare. Sper că stadionul Camp Nou va fi ca şi o oală sub presiune„, a declarat Xavi la conferinţa de presă, potrivit mundodeportivo.

Reclamă 4 / 0/3

Barcelona este mare favorită la câştigarea titlului în La Liga. Cu 11 etape înainte de final, catalanii au 12 puncte avans faţă de Real Madrid.

Aleksander Ceferin bagă frica în fanii Barcelonei, în „Cazul Negreira”

Preşedintele UEFA a avut o reacţie dură în cazul care ar putea duce la excluderea grupării de pe Camp Nou din cupele europene. Slovenul care conduce fotbalul continental a transmis un mesaj categoric.

Este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o Comisie de Disciplină independentă. Și în al doilea rând, pentru că nu m-am ocupat de această problemă în detaliu. Totuși, pot spune ceva informat, situația este extrem de gravă„, a spus preşedintele UEFA pentru ziarul Ekipa, citat de marca.com.

Ceferin anunţă că faptele de care este acuzată Barcelona nu s-au prescris şi se poate ajunge la măsuri fără precedent pentru un club de o asemenea avengură.

Este atât de grav încât, după părerea mea, este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. La nivelul Ligii Spaniole, desigur, chestiunea este prescrisă și nu poate avea consecințe competitive, dar procedurile sunt în derulare la nivelul Parchetului Civil spaniol. Dar, în ceea ce privește UEFA, nu există nimic care să fie prescris„, a transmis şeful UEFA.

Catalanii de la Mundo Deportivo au anunţat chiar că investigatorii UEFA au fost încă de săptămâna trecută la birourile Barcelonei, în căutare de probe.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și