Închide meniul
VIDEO

Xherdan Shaqiri, implicat într-un nou scandal monstru! Federaţia Sârbă de Fotbal face plângere la FIFA împotriva starului lui Lyon: „Vom cere cele mai dure sancţiuni!”

Dragoș Vasile Publicat: 11 octombrie 2021, 18:48

Xherdan Shaqiri, implicat într-un nou scandal monstru! Federaţia Sârbă de Fotbal face plângere la FIFA împotriva starului lui Lyon: „Vom cere cele mai dure sancţiuni!

Xherdan Shaqiri, implicat într-un nou scandal monstru

Profimedia

  • Xherdan Shaqiri, implicat într-un nou scandal monstru
  • Federaţia Sârbă de Fotbal face plângere la FIFA împotriva starului lui Lyon

Xherdan Shaqiri, implicat într-un nou scandal monstru

Sâmbătă, superstarul lui Lyon a răspuns întrebărilor la tradiţionalele interviuri de după meci, când un suporter, care a profitat de neatenţia agenţilor de securitate, a venit în spatele jucătorului şi i-a pus pe umeri o bluză cu emblema UCK (Armata de Eliberare din Kosovo). Shaqiri a zâmbit, şi-a dat jos bluza şi a pus-o deoparte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În prezent, pregătim o scrisoare de protest pe care o vom trimite FIFA în timpul zilei. Vom cere o reacţie urgentă şi cele mai dure sancţiuni împotriva lui Shaqiri, pentru promovarea organizaţiei teroriste criminale UCK, în timpul declaraţiilor acordate pesei”, a declarat secretarul general al forului sârb, Jovan Surbatovici, pe site-ul federaţiei de la Belgrad, citat de news.ro.

Reclamă

Shaqiri a fost apărat de federaţia, considerând că nu este vinovat în niciun fel pentru acest gest.

„Este inacceptabil faptul că oamenii vor să folosească stadioanele de fotbal şi, în acest caz, interviul unui jucător după un meci, pentru scopuri de propagandă politică. Xherdan Shaqiri a reacţionat într-un mod exemplar, a rămas calm şi nu a reacţionat. Bărbatul a fost interogat de poliţie şi a fost imediat interzis pe stadioane”, a precizat forul eleveţian, pe Twitter.

Reclamă

Xherdan Shaqiri, amendat de FIFA în 2018

Shaqiri nu este la primul incident de acest fel. În 2018, el şi Granit Xhaka au fost amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, de la Cupa Mondială. Ei s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

„Marea Albanie” face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani.

Presa sârbă a denunţat „provocarea ruşinoasă” după golurile lui Xhaka şi Shaqiri.

Reclamă 4 / 0/3

„Ei au celebrat succesul cu semnul vulturului negru făcut de cei care cred în pretinsa idee a unei Mari Albanii”, a scris cotidianul Blic.

Serbia refuză să recunoască independenţa Kosovo, fostă provincie a sa, care are populaţie majoritar albaneză.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep, surprinsă în avionul cu care a plecat spre Elveţia
Tenis • 6 feb., 10:02
Simona Halep, surprinsă în avionul cu care a plecat spre Elveţia! Urmează procesul decisiv de la TAS, „meciul carierei”
Bogdan Rath, selecţionerul naţionalei României de polo
Alte sporturi • 16 ian., 17:41
Bogdan Rath şi-a felicitat jucătorii, după ce România a încheiat pe locul 8 Campionatul European de polo: „Băieţii au încercat”
Serbia - România, LIVE VIDEO, 16:00, în AntenaPLAY
Alte sporturi • 16 ian., 16:00
România – Serbia 7-18 a fost în AntenaPLAY! „Tricolorii” au încheiat pe locul 8 la Campionatul European de polo
România - Cehia, la Campionatul European de polo feminin
Alte sporturi • 6 ian., 15:03
România – Serbia 4-15! Eşec drastic pentru tricolore, live în AntenaPLAY, în al doilea meci de la Campionatul European de polo
Presa din Elveția, anunț important despre transferul lui Horațiu Moldovan
Liga 1 • 27 dec., 16:34
Presa din Elveția, anunț important despre transferul lui Horațiu Moldovan! Ce se întâmplă cu portarul echipei naționale