Închide meniul

113 milioane de euro sunt cerute de la Guvern! Proiect uriaş pentru construcţia unui nou stadion în România

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 august 2020, 15:37 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:11

113 milioane de euro sunt cerute de la Guvern! Proiect uriaş pentru construcţia unui nou stadion în România

ziaruldeiasi.ro

Proiectul stadionului care s-ar putea construi în Iaşi

  • Arena va avea peste 24.000 de locuri
  • Va fi construită pe o suprafaţă de 85.000 de metri pătraţi

Viitorul stadion "Regele Ferdinand" ar impresiona din punct de vedere arhitectural. Costurile totale ar putea ajunge la 113 milioane de euro şi sunt cerute de primarul Iaşiului de la Guvern. Din această sumă, 94 de milioane de euro se vor cheltui pentru lucrările de construcţie şi montaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stadion futurist în Iaşi

Arena Naţională, care are 50.000 de locuri, a costat circa 286 milioane de euro. Valoarea stadionului din Iaşi este estimată la circa 113 milioane euro, la circa 40% din valoarea Arenei Naţionale. Ducând costurile per scaun, la noi este mai ieftin locul cu aproximativ 25% faţă de arena din Bucureşti, dar are aceleaşi facilităţi, chiar mult mai bune sunt ale noastre, cu alte sisteme de sunet, de imagine, de siguranţă, lifturi, hotel, spaţii expoziţionale, toate elementele care pot asigura şi o sală de divertisment – concerte, atât prin prezenţa unor sisteme video de mare eficienţă, cât şi audio”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform jurnaliştilor de la Ziarul de Iaşi.

Arena va fi construită pe o suprafaţă de 85.000 de metri pătraţi şi ar putea fi gata în 2024. Pe latura de est se doreşte amenajarea unui hotel destinat sportivilor, cu o capacitate de aproximativ 24 de unităţi de cazare, în camere duble.

Reclamă

Poli Iaşi are un nou antrenor

Daniel Pancu (42 de ani) l-a înlocuit, în această săptămână, pe Mircea Rednic. Fostul antrenor şi conducător al Rapidului a semnat contractul cu gruparea din Copou. 

"Cel mai renumit fotbalist ieșean va conduce colectivul tehnic al CSM Politehnica Iași. După foarte mulți ani, clubul din Copou va avea în frunte doi dintre cei mai iubiți jucători crescuți la Iași: antrenorul Daniel Pancu și președintele Ciprian Paraschiv.

Reclamă

Daniel Pancu a acceptat provocarea de a antrena echipa la care s-a format și a debutat în prima ligă din România. Asemeni președintelui Ciprian Paraschiv, noul tehnician a ales cu sufletul, hotărât să-și treacă în impresionantul palmares de jucător și succese de răsunet pe banca tehnică.

Îi urăm bun revenit în Copou și îi dorim ca Politehnica să reprezinte pentru antrenorul Daniel Pancu mai mult decât a însemnat, dacă se poate, pentru fotbalistul Daniel Pancu! Succes!", au anunţat moldovenii pe site-ul clubului.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21
Echipa naţională • 26 mart., 16:54
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21! „Eroul” naţionalei, copleşit de emoţii: „Mi-a marcat cariera!”
Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia! Cu cine "atacă" selecţionerul Daniel Pancu primul loc în grupă
Echipa naţională • 16 mart., 13:22
Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia! Cu cine „atacă” selecţionerul Daniel Pancu primul loc în grupă
Oţelul - Poli Iaşi 1-1
Liga 1 • 11 mart., 21:54
Oţelul – Poli Iaşi 1-1. Ultimul meci din sezonul regular s-a încheiat cu o remiză. Dorinel Munteanu a revenit pe bancă
Dorinel Munteanu a uimit pe toată lumea, înainte de primul meci după suspendare
Liga 1 • 10 mart., 23:19
Dorinel Munteanu a uimit pe toată lumea, înainte de primul meci după suspendare: „Am stat 3 etape nevinovat!”
Daniel Pancu, după Rapid - FCSB 4-0: "E greu de comentat ceva". Selecţionerul naţionalei U21 a spus unde s-a făcut diferenţa!
Liga 1 • 9 mart., 22:13
Daniel Pancu, după Rapid – FCSB 4-0: „E greu de comentat ceva”. Selecţionerul naţionalei U21 a spus unde s-a făcut diferenţa!