Închide meniul

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, la un pas de faliment

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 2 aprilie 2022, 16:11

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, la un pas de faliment

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a

Hepta

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a. Campioana României din 2016 a fost învinsă astăzi de Ripensia Timișoara pe teren propriu, scor 1-3, și nu mai are vreo șansă să se mențină în liga secundă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astra Giurgiu a retrogradat în Liga a 3-a. Fosta campioană a României, din sezonul 2015/2016, a pierdut meciul cu Ripensia Timişoara, scor 1-3, şi nu mai are şanse matematice de salvare.

Astra Giurgiu, retrogradată în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, aproape de faliment

Astra a fost învinsă în duelul de pe teren propriu, din etapa a doua a play-out-ului din Liga a 2-a, şi a rămas pe ultimul loc, cu un singur punct acumulat.

Cu 5 meciuri rămase de disputat, Astra se află la 16 puncte în spatele locului 5 din play-out, ocupat de FC Braşov, care duce la barajul de evitare a retrogradării. Dunărea Călăraşi ocupă penultimul loc, la 5 puncte în spatele lui FC Braşov.

În sezonul regulat, Astra a înregistrat 5 victorii, 4 remize și 10 înfrângeri. 21 de goluri au marcat giurgiuvenii, încasând în schimb 32.

Reclamă

De-a lungul timpului, Astra Giurgiu a cucerit 4 trofee: un titlu în Liga 1 (2016), o Cupă a României (2014) şi două Supercupe ale României (2014, 2016).

Ioan Niculae, prejudiciu de aproape 12 milioane de lei

Datoriile financiare ale Astrei sunt uriașe, de aproximativ 20 de milioane de euro. Din cauza problemelor cu banii, clubul patronat de Ioan Niculae a fost penalizat cu 20 de puncte în acest sezon.

Odată cu retragerea din Liga 2, Astra Giurgiu e foarte aproape de faliment. În urmă cu șase ani, clubul de la Sudul țării era campioana României și juca în grupele Europa League.

Reclamă 4 / 0/3

Patronul Ioan Niculae a fost arestat în februarie 2021 pentru a doua oară. El a primit o condamnare de cinci ani, cu executare, în dosarul Interagro. În plus, după eliberare, el nu va avea dreptul să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale timp de 3 ani.

Niculae a fost acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. În Dosarul Interagro, statul a fost prejudiciat cu o sumă totală de 11.438.169 lei.

În vârstă de 67 de ani, patronul Astrei Giurgiu a mai fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare într-un alt dosar, care viza finanţarea campaniei electorale a PSD. A fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Atunci, a fost eliberat după şase luni.

Patronul Astrei a executat deja o treime din pedeapsa primită, care e impusă în cazul condamnaţilor care au o vârstă de peste 60 de ani. Cele 600 de zile sunt considerate executate, asta în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Recomandări
  • Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a
  • Campioana României din 2016, aproape de faliment

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:06 „Decizie de pus în ramă!” Mihai Stoica, răspuns vehement după acuzaţiile făcute de Dan Şucu şi Victor Angelescu 19:38 VIDEOAlexandru Maxim, gol superb în Turcia! A executat perfect o lovitură liberă în Gaziantep – Kasimpaşa 19:35 LIVE TEXTSepsi – Universitatea Craiova 1-2. Ivan a marcat la debutul lui Costel Gâlcă pe banca oltenilor! Ştefănescu, gol din penalty 19:23 Ma Long a avut o revenire colosală de la 0-3 la seturi în finala Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 18:33 Exclus din lotul Rapidului, Alexandru Albu a semnat cu o rivală din Liga 1! Transfer total surprinzător 18:13 FotoImagini horror cu Dan Nistor! A fost umplut de sânge de un adversar care l-a lovit cu piciorul în faţă 18:07 „Nu am glumit!” Ion Ţiriac i-a făcut o propunere fabuloasă pentru Mircea Lucescu: „Îi fac şi stadion, avem fonduri!” 17:58 Ioan Andone a dat verdictul după FCSB – Rapid 2-2. Pariul surpriză pe care l-a făcut 17:46 Marton Fucsovics l-a învins pe Mariano Navone şi a câştigat Ţiriac Open 2024 17:15 LIVE VIDEOFamalicao – Portimonense se joacă ACUM în AntenaPLAY. Sporting – Guimaraes (22:30) e meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și