Închide meniul

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, la un pas de faliment

Cosmin Cioboată Publicat: 2 aprilie 2022, 16:11

Reclamă
Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, la un pas de faliment

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a

Hepta

Astra Giurgiu a retrogradat matematic în Liga a 3-a. Campioana României din 2016 a fost învinsă astăzi de Ripensia Timișoara pe teren propriu, scor 1-3, și nu mai are vreo șansă să se mențină în liga secundă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astra Giurgiu a retrogradat în Liga a 3-a. Fosta campioană a României, din sezonul 2015/2016, a pierdut meciul cu Ripensia Timişoara, scor 1-3, şi nu mai are şanse matematice de salvare.

Astra Giurgiu, retrogradată în Liga a 3-a! Campioana României din 2016, aproape de faliment

Astra a fost învinsă în duelul de pe teren propriu, din etapa a doua a play-out-ului din Liga a 2-a, şi a rămas pe ultimul loc, cu un singur punct acumulat.

Cu 5 meciuri rămase de disputat, Astra se află la 16 puncte în spatele locului 5 din play-out, ocupat de FC Braşov, care duce la barajul de evitare a retrogradării. Dunărea Călăraşi ocupă penultimul loc, la 5 puncte în spatele lui FC Braşov.

În sezonul regulat, Astra a înregistrat 5 victorii, 4 remize și 10 înfrângeri. 21 de goluri au marcat giurgiuvenii, încasând în schimb 32.

Reclamă
Reclamă 4

De-a lungul timpului, Astra Giurgiu a cucerit 4 trofee: un titlu în Liga 1 (2016), o Cupă a României (2014) şi două Supercupe ale României (2014, 2016).

Ioan Niculae, prejudiciu de aproape 12 milioane de lei

Datoriile financiare ale Astrei sunt uriașe, de aproximativ 20 de milioane de euro. Din cauza problemelor cu banii, clubul patronat de Ioan Niculae a fost penalizat cu 20 de puncte în acest sezon.

Odată cu retragerea din Liga 2, Astra Giurgiu e foarte aproape de faliment. În urmă cu șase ani, clubul de la Sudul țării era campioana României și juca în grupele Europa League.

Reclamă

Patronul Ioan Niculae a fost arestat în februarie 2021 pentru a doua oară. El a primit o condamnare de cinci ani, cu executare, în dosarul Interagro. În plus, după eliberare, el nu va avea dreptul să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale timp de 3 ani.

Niculae a fost acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. În Dosarul Interagro, statul a fost prejudiciat cu o sumă totală de 11.438.169 lei.

În vârstă de 67 de ani, patronul Astrei Giurgiu a mai fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare într-un alt dosar, care viza finanţarea campaniei electorale a PSD. A fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Atunci, a fost eliberat după şase luni.

Patronul Astrei a executat deja o treime din pedeapsa primită, care e impusă în cazul condamnaţilor care au o vârstă de peste 60 de ani. Cele 600 de zile sunt considerate executate, asta în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:55

Anunţ de ultim moment despre Olimpiu Moruţan! Când este aşteptat să revină pe teren: „A fost foarte grav!”

18:47

LeBron James, primul miliardar care concurează la Jocurile Olimpice!

18:24

Zico a fost jefuit la Paris! Suma uriaşă care i-a fost furată legendei braziliene, aflată la Jocurile Olimpice

18:15

Fotbalistul căruia Gigi Becali i-a pus clauză de 150 de milioane de euro, prezentat oficial: „La 15 ani Messi nu era mai bun”

18:08

„Dezamăgitor!” Sorin Cârţu a făcut-o praf pe Universitatea Craiova, după eşecul cu Maribor din Conference League

17:50

LIVE VIDEOA doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei e ACUM, în AntenaPLAY! Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și