Închide meniul
NEWS ALERT

Astra se retrage din Liga 2! Clubul lui Ioan Niculae, aproape de faliment. Dezastru pentru fosta campioană a României

Alexandru Ivan Publicat: 5 martie 2022, 13:37

Reclamă
Astra se retrage din Liga 2! Clubul lui Ioan Niculae, aproape de faliment. Dezastru pentru fosta campioană a României

Astra e campioana României din 2016

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Meciul cu Unirea Constanța de sâmbătă, scor 2-3, a fost ultimul pentru Astra în acest sezon de Liga 2, scrie telekomsport.ro. Giurgiuvenii se vor retrage din campionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astra se retrage din Liga 2

Datoriile financiare ale Astrei sunt uriașe, de aproximativ 20 de milioane de euro. Din cauza problemelor cu banii, clubul patronat de Ioan Niculae a fost penalizat deja cu 20 de puncte în acest sezon. Astra este pe ultimul loc în Liga secundă, cu -1 punct în clasament, după ce a acumulat 19 în urma jocurilor.

Sursa citată notează că, odată cu retragerea din Liga 2, Astra Giurgiu e foarte aproape de faliment. În urmă cu șase ani, clubul de la Sudul țării era campioana României și juca în grupele Europa League.

Patronul Ioan Niculae a fost arestat în februarie 2021 pentru a doua oară. El a primit o condamnare de cinci ani, cu executare, în dosarul Interagro. În plus, după eliberare, el nu va avea dreptul să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale timp de 3 ani.

Ioan Niculae, prejudiciu de aproape 12 milioane de lei

Niculae a fost acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. În Dosarul Interagro, statul a fost prejudiciat cu o sumă totală de 11.438.169 lei.

Reclamă
Reclamă 4

În vârstă de 67 de ani, Niculae a mai fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare într-un alt dosar, care viza finanţarea campaniei electorale a PSD. A fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Atunci, a fost eliberat după şase luni.

Patronul Astrei a executat deja o treime din pedeapsa primită, care e impusă în cazul condamnaţilor care au o vârstă de peste 60 de ani. Cele 600 de zile sunt considerate executate, asta în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Și Gaz Metan Mediaș va intra în faliment

Echipele din fotbalul românesc se desființează rând pe rând. Și Gaz Metan este istorie. Eric de Oliveira, fost jucător al medieșenilor, a anunțat că falimentul este iminent și că, foarte probabil, meciul cu Chindia, din ultima etapă a sezonului regulat, va fi ultimul pentru „lupi”.

Reclamă

Brazilianul care a îmbrăcat tricoul Gazului de peste 170 de ori a precizat că a fost chemat să dea lovitura de start la partida de duminică. Tot atunci se va retrage din carieră.

Nu pot exprima ceea ce simt în momentul de față. Duminica, la ora 15:00, probabil va fi ultimul meci al Gazului înainte de falimentul care va rezulta la desființarea clubului CS Gaz Metan Mediaș!

Am primit invitație de a da lovitura de începere și eventual ultima mea atingere de balon, Gazul dispare și eventual nu mai am nici gând să nu mai joc fotbal! Mulțumesc frumos GMM și Mediaș pentru RESPECT!

Ne vedem Duminică la ora 15:00 și sugerez să umplem stadionul și să ne luăm la revedere, în minutul 77 putem sp ridicăm gen un tricoul negru sau eșarfa neagră și să strigăm Gazu, Gaz.
Moare GMM la 77 de ani!„, a transmis Eric de Oliveira.

Gaz Metan Mediaş a pierdut, în total 14 puncte pentru neplata jucătorilor şi antrenorilor, coborând pe locul 16, ultimul în clasament, cu zece puncte la patru puncte de Academica Clinceni, de pe locul 15, de asemenea rerogradabil, şi la şapte de Dinamo, de pe locul 14, de baraj.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și