Închide meniul
Foto

Au apărut imagini cu proiectul unui nou stadion din România! Investiția se ridică la peste 130 de milioane de euro

Alex Ioniță Publicat: 26 octombrie 2023, 19:21

Reclamă
Au apărut imagini cu proiectul unui nou stadion din România! Investiția se ridică la peste 130 de milioane de euro

Au apărut imagini cu proiectul unui nou stadion din România

Proiectul noului stadion din Timișoara / Facebook

Au apărut imagini cu proiectul unui nou stadion din România. Președintele Consiliului Județean Timiș a publicat o serie de fotografii cu proiectul viitorului stadion din Timișoara.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă timișorenii nu au nicio echipă în primele două eșaloane ale fotbalului românesc, reprezentanții consiliului local au publicat imagini cu viitorul stadion al orașului de pe Bega. Potrivit acestora, arena ar urma să fie unică în România.

Au apărut imagini cu proiectul unui nou stadion din România! Anunțul făcut de președintele Consiliului Județean

Alin Nica, președintele Consiliului Județean din Timiș a făcut un anunț legat de viitoarea arenă din Timișoara. Potrivit acestuia, stadionul ar urma să aibă 32.000 de locuri și să coste aproximativ 137 de milioane de euro. (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO).

Astfel, stadionul ar fi al doilea din România, atât din punct de vedere al locurilor, dar și al investiției. În prezent, pe primul loc la capitolul capacitate și investiții se află Arena Națională din București.

Potrivit lui Alin Nica, în perioada următoare ar urma să înceapă demolarea stadionului „Dan Păltinișanu”, iar pe locul acestuia să fie construită noua arenă.

Reclamă

„Așa ar putea arăta stadionul Timișoarei! Suntem pregătiți pentru demolarea actualei arene și pentru pregătirea terenului.

Așteptăm de la București hotărârile de Guvern promise ca să putem trece la treabă!”, a transmis Alin Nica, printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook.

În momentul de față, echipa care ar putea beneficia de noua arenă, ASU Poli Timișoara, se află în Liga a 3-a. Formație este, momentan, pe poziția a 2-a în Seria 8 a celui de-al 3-lea eșalon, cu 17 puncte, la 6 lungimi de liderul FC Bihor, formație care se află în grupele Cupei României.

Reclamă 4 / 0/3

Se construiesc noi stadioane și în Occident!

În timpul acestui an, oficialii celor de la FC Barcelona au decis să modernizeze arena pe care joacă meciurile de acasă, Camp Nou. Noul stadion va fi cel mai scump din Europa și va costa nu mai puțin de 1,6 miliarde de euro!

Totuși, chiar dacă costurile sunt uluitoare, noua arenă a catalanilor va fi una de-a dreptul spectaculoasă.

Totuși, fanii echipei pregătite în prezent de Xavi mai au de așteptat până la finalizarea lucrărilor. Acestea sunt estimate la 4 ani, în care arena va fi transformată în totalitate.

De asemenea, și cei de la Real Madrid au investit aproximativ un milard de euro în modernizarea stadionului. Cel mai important aspect de pe noul „Santiago Bernabeu” este acoperișul retractabil. De asemenea, arena din capitala Spaniei beneficiază și de gazon retractabil, terase și de benzi led din jur împrejurul tribunelor.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și