Închide meniul

Câți fotbaliști din Liga 1 sunt vaccinați și care e procentul imunizării în fotbalul românesc. Anunțul făcut de FRF

Alexandru Ivan Publicat: 1 noiembrie 2021, 17:35

Reclamă
Câți fotbaliști din Liga 1 sunt vaccinați și care e procentul imunizării în fotbalul românesc. Anunțul făcut de FRF

Câți fotbaliști din Liga 1 s-au vaccinat

Hepta

În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă, scrie frf.ro. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care e situația vaccinării în fotbalul românesc

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitrii din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%.

“Traversăm din nou o perioadă grea la nivel național, iar în ceea ce privește sportul din România arenele sportive sunt din nou închise. Trebuie să avem încredere în oamenii de știință! Astfel, Federația Română de Fotbal face apel către toți practicanții și suporterii fotbalului să urmeze recomandările experților care stau în spatele dezvoltării vaccinului. Vaccinarea este drumul cel mai scurt spre o viață normală!“, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Reclamă

În februarie 2021, Federația Română de Fotbal a demarat campania “Fotbalul se vaccinează”, un apel pentru membrii familiei fotbalului românesc să se imunizeze împotriva COVID-19.

Gigi Becali: „Decât vaccinul, mor și gata!”

Gigi Becali a răbufnit după ce s-a scris că și-a obligat jucătorii să nu se vaccineze. Cu toate că nu este adeptul vaccinării, patronul de la FCSB a spus că nu a impus vreo regulă la echipă în această privință.

„Eu nu i-am obligat să nu se vaccineze, nu sunt stăpân de sclavi. Ei mi-au cerut părerea. Vreau să mor, decât să fac vaccinul, mor și gata. Asta am spus eu! Decât să mă vaccinez, mai bine glonțul.

Reclamă 4 / 0/3

Nu vreau să fac propagandă anti-vaccin, că toți oamenii fac ce vor. Oamenii m-au auzit. Nu există nicăieri că te obligă cineva să bagi o substanță în tine. Ei să facă ce vor. Eu, de exemplu, stau singur în casă, în pădure, dacă mă obligă cineva”, a mai spus Gigi Becali.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 Eliza Samara – Chen Xingtong LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la ora 19:05. Duel infernal pentru româncă la Saudi Smash 2024 15:40 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sunt titulari. Sărbătoare la Parma! 15:24 Darwin Nunez, în locul lui Robert Lewandowski la Barcelona! Decizie total neașteptată luată de Xavi 14:52 Dan Şucu, anunţ bombă în ziua de Paşte: „Îl dorim pe Mircea Lucescu manager general! Lucrăm la asta!” 14:29 Imaginea postată de Simona Halep în ziua de Paște. Fanii au asaltat-o cu mesaje: „Draga noastră campioană!” 14:19 FotoDezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi 14:09 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele probabile 13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” Vezi toate știrile
Citește și