Închide meniul

Cererea de eliberare a lui Ioan Niculae a fost acceptată! Patronul Astrei ar putea fi eliberat după doar 9 luni de detenție

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 noiembrie 2021, 18:09

Cererea de eliberare a lui Ioan Niculae a fost acceptată! Patronul Astrei ar putea fi eliberat după doar 9 luni de detenție

Cererea de eliberare a lui Ioan Niculae a fost aprobată

Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

Decizia Judecătoriei poate fi atacată în termen de trei zile. Dacă situația nu se schimbă în acest interval, Ioan Niculae va fi eliberat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost aprobată cererea de eliberare a lui Ioan Niculae

„Admite cererile reunite privind liberarea condiţionată a deținutului N. I. (n.r. – Niculae Ioan). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I, deţinut în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureșți Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (…)

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021”, se arată în decizia Judecătoriei Medgidia, potrivit g4media.ro

Ioan Niculae a fost arestat în februarie pentru a doua oară. El a primit o condamnare de cinci ani, cu executare, în dosarul Interagro.

Patronul Astrei a executat deja o treime din pedeapsa primită, care e impusă în cazul condamnaţilor care au o vârstă de peste 60 de ani. Cele 600 de zile sunt considerate executate, asta în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Reclamă

Ioan Niculae, condamnat la cinci ani de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel au decis condamnarea lui Ioan Niculae la cinci ani de închisoare cu executare. În plus, după eliberare, el nu va avea dreptul să fie acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale timp de 3 ani.

Niculae a fost acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă. În Dosarul Interagro, statul a fost prejudiciat cu o sumă totală de 11.438.169 lei.

În vârstă de 67 de ani, Niculae a mai fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare într-un alt dosar, care viza finanţarea campaniei electorale a PSD. A fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Atunci, a fost eliberat după şase luni.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și