Închide meniul

CFR Cluj, amenințată cu excluderea din cupele europene! Clubul a fost amendat de UEFA. Reacția campioanei României

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 martie 2023, 22:56 / Actualizat: 4 martie 2023, 1:22

CFR Cluj este amenințată de UEFA cu excluderea din cupele europene. Campioana României a fost și sancționată de forul european din cauza problemelor financiare și ar putea să fie interzisă în competițiile inter-continentale. Clubul din Gruia a emis un comunicat la scurt timp după decizia UEFA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unsprezece cluburi au fost sancționate de UEFA din cauza nerespectării de către acestea a cerințelor financiare pentru sezonul 2022/23.

CFR Cluj, amenințată de UEFA cu excluderea din cupele europene

Din cauza plăților restante cu mai mult de 90 de zile, mai multe cluburi, printre care și CFR Cluj, ar putea fi interzise de la participarea competițiile UEFA. În cazul campioanei României, suspendarea se ridică în cazul în care își rezolvă problemele cu banii în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025.

În plus, CFR Cluj a primit o amendă de 250.000 de euro, pentru întârzierea plăților din sezonul curent.

UEFA a aprobat noi regulamente în aprilie 2022 privind licențele și sustenabilitatea financiară a cluburilor. Cele 11 cluburi luate în vizor au fost verificate de trei ori în acest sezon 2022/23, în iulie 2022, octombrie 2022 și ianuarie 2023.

Reclamă

Reacția celor de la CFR Cluj

CFR Cluj a reacționat imediat după decizia UEFA și a anunțat că lucrează la reglementarea situației.

„Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancționat, dorim să facem următoarele precizări: Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți.

Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții. În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.
Luam exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.
Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus„, se arată în comunicatul emis de CFR Cluj.

Ce cluburi au fost sancționate de UEFA

  • Aris Thessaloniki FC (GRECIA)
  • FC Astana (KAZAHSTAN)
  • FK Borac Banja Luka (BOSNIA ȘI HERȚEGOVINA)
  • CFR 1907 Cluj (ROMÂNIA)
  • Floriana FC (MALTA)
  • Konyaspor (TURCIA)
  • FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (KAZAHSTAN)
  • ŠD NK Olimpija Ljubljana (SLOVENIA)
  • NK Osijek (CROAȚIA)
  • HNK Rijeka (CROAȚIA)
  • Valmiera FC (LETONIA)

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și