Închide meniul

Costel Gâlcă, interviu pentru presa spaniolă: „Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?” Ce răspuns a oferit antrenorul

Sebastian Cristian Publicat: 31 martie 2023, 21:02

Reclamă
Costel Gâlcă, interviu pentru presa spaniolă: Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?” Ce răspuns a oferit antrenorul

Costel Gâlcă a recunoscut cum încerca Gigi Becali să îi impună schimbările

Costel Gâlcă, în timpul unui interviu / Antena Sport

Costel Gâlcă a oferit un interviu amplu pentru presa spaniolă. Fostul antrenor de la FCSB și Espanyol a fost întrebat de jurnaliștii iberici de la AS despre situația fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Costel Gâlcă a explicat motivele pentru care fotbalul românesc a stagnat în ultimii ani și pentru care performanțele au existat din ce în ce mai rar.

Costel Gâlcă, interviu pentru presa spaniolă: „Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?” Ce răspuns a oferit antrenorul

„Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?”, l-au întrebat jurnaliștii spanioli de la AS pe Costel Gâlcă.

„Au fost aici, în România, antrenori spanioli și italieni care au predat modelul lor. Cei din generația mea au preluat filosofia din anii petrecuți în Spania și au încercat să o transpună, așa cum s-a întâmplat și cu alți colegi care au jucat în Germania și Italia. Dar și cultura noastră este diferită.

România trebuie să facă un pas în plus la bază, la juniori. Are nevoie de mult mai mult. Este logic. Generația noastră a ajuns sus datorită pregătirii care a existat la vremea respectivă, în timpul comunismului. Acum, copiii stau în casă și nu mai sunt atât de multe parcuri sau terenuri, nici măcar sportul nu mai este gratuit.

Reclamă
Reclamă 4

A face sport costă bani, iar clasa de mijloc din România care are mai mulți copii nu-și permite să îi dea la sport. Înainte se putea, iar pe stradă învățam multe lucruri”, a spus Costel Gâlcă pentru AS.

Mai mult decât atât, jurnaliștii de la AS l-au întrebat pe antrenor dacă mai este apreciat azi în România datorită performanțelor reușite de „Generația de Aur”: „Mai sunteți astăzi un erou în România?”

„Oamenii își amintesc cu drag de noi, dar totul e foarte îndepărtat. Ne doare foarte mult. Eu sunt în lumea asta, implicat în fotbal, și doare când echipa ta națională nu este unde era odată. La categoria Under 21 am obținut niște rezultate, dar nu și la echipa de seniori.

Reclamă

Trebuie să te califici la un Campionat European sau la o Cupă Mondială. Societatea are nevoie de un stimulent, fie că e vorba de fotbal, înot sau tenis. Țara are nevoie de modele de urmat”, a mai spus Costel Gâlcă.

Florin Prunea cere demiterea lui Mihai Stoichiță, după dezvăluirile lui Cătălin Cîrjan: „În secunda următoare, o Federație serioasă îl chema!”

Florin Prunea cere demiterea lui Mihai Stoichiță, după dezvăluirile lui Cătălin Cîrjan: „În secunda următoare, o Federație serioasă îl chema!”

Florin Prunea cere demiterea lui Mihai Stoichiță, după dezvăluirile lui Cătălin Cîrjan! Cătălin Cîrjan, jucătorul lui Arsenal U21, l-a acuzat pe Mihai Stoichiță de faptul că dictează antrenorilor de la tineret schimbările din timpul meciurilor.

Florin Prunea este de partea lui Cătălin Cîrjan și consideră că FRF ar trebui să-l demită imediat pe Mihai Stoichiță.

„În secunda următoare, o Federație serioasă îl chema (n.r. pe Stoichiță): «Mulțumim frumos pentru ce ai făcut pentru noi. La revedere!»

Uite că acum vin jucătorii și vorbesc. Referitor la copiii ăștia, frații Cîrjan, lumea poate nu știe, dar părinții lor au vândut tot din casă pentru a merge cu copiii afară. Cred că trebuie mai mult respect din partea tuturor.

Cred că Gică Hagi s-a grăbit când a spus să nu mai vorbim despre ei. Nu cred că trebuie să judece Gică Hagi. Hagi să nu uite când și-au bătut joc de copilul lui, când a fost pus să care haine (n.r. – legat de episodul cu Zoltan Kovacs de la naționala U17).

Problemele sunt foarte grave. Nu se poate schimba nimic, acolo este un sistem atât de bine pus la punct și sunt atât de bine legați între ei cu toate tâmpeniile făcute, încât dacă unul dintre ei vorbește, pică totul ca un domino”, a declarat Florin Prunea.

Recomandări

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

19:00

Polonia – Austria 0-0 LIVE TEXT. Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

18:30

VideoDavid Popovici luptă pentru medalia de aur la 200m liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (19:36)

18:27

Emoţii pentru Slovacia înaintea meciului cu România! Cel mai valoros jucător s-a accidentat în timpul partidei cu Ucraina

17:46

OFICIAL | Fotbalistul dorit de FCSB şi Rapid a semnat în Liga 1! Echipa la care va evolua

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și