Închide meniul

Dan Petrescu propune organizarea unui Campionat Mondial în România: „Avem locuri pentru toți! De ce să nu putem?”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 decembrie 2022, 16:24

Dan Petrescu propune organizarea unui Campionat Mondial în România: „Avem locuri pentru toți! De ce să nu putem?

Dan Petrescu vrea un nou titlu cu CFR Cluj

Dan Petrescu, în timpul unui meci / Profimedia

Dan Petrescu propune organizarea unui Campionat Mondial în România. Antrenorul lui CFR Cluj crede că aceasta e singura modalitate prin care naționala noastră mai poate ajunge la un turneu final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu e de părere că România îndeplinește condițiile de organizare a unei Cupe Mondiale. „Bursucul” e convins că țara noastră își poate depunde candidatura să organizeze un astfel de eveniment planetar.

Dan Petrescu propune organizarea unui Campionat Mondial în România

„Să știți că și eu m-am gândit cum să ajungem la Mondiale. Hai să organizăm noi, de ce să nu putem? Care e motivul? Cum să nu avem infrastructură? Gazoanele se fac imediat. Stadioane s-au făcut, avem aeroporturi, avem hoteluri, avem locuri pentru toți. Ar trebui să ne gândim. Dacă Rusia a organizat turnee finale, a crescut nivelul lor… și stadioanele, și hotelurile. De ce să nu organizăm și noi? (n.r. – e singura soluție să ajungem la turneul final?) Da, eu zic că da, și trebuie să încercăm. Părerea mea, ar trebui încercat!„, a spus Dan Petrescu, într-o conferință de presă.

România a organizat Campionatul European U21 în 2011, pe care îl va găzdui și la anul, alături de Georgia.

La un Campionat Mondial, România nu a mai participat din 1998, când turneul a fost organizat în Franța.

Reclamă

Edi Iordănescu a identificat „cea mai clară diferență” dintre România și naționalele de la Campionatul Mondial din Qatar

Iordănescu a plecat, alături de Răzvan Burleanu, la Cupa Mondială din Qatar pentru a urmări live și Elveția, viitoarea adversară a României din preliminariile EURO 2024.

După încheierea fazei grupelor, Edi Iordănescu a tras concluzia. Selecționerul „tricolorilor” a identificat marea diferență dintre naționala noastră și selecționatele prezente în Qatar.

Iordănescu consideră că jucătorii români au mari dificultăți în duelurile fizice cu adversarii și în meciurile în care este nevoie de o condiție fizică excelentă.

Reclamă 4 / 0/3

„Cea mai clară diferență pe care am remarcat-o se referă la aspectul fizic al fotbalului. Formațiile pe care le-am urmărit la Mondial au toate fotbaliști foarte puternici, jucători care pot să ducă duelurile fizice și chiar le caută, nu doar le acceptă.

E o lacună a jucătorilor români și e o problemă la care trebuie să lucrăm la toate nivelurile, nu numai la echipa națională. Noi nu suntem obișnuiți să ducem jocuri de luptă”, a spus Edi Iordănescu, potrivit gsp.ro.

Ioan Andone, convins că România nu va mai juca la un Campionat Mondial

Ioan Andone este convins că România nu va mai juca în viitorul apropiat la un Campionat Mondial. Fostul mare internațional crede că fotbaliștii români sunt slab pregătiți ca să concureze cu echipele mari. E sigur că problema fotbalului românesc pornește de la mentalitate.

„Ne lipsesc multe lucruri, începând de la calitatea jucătorilor. Noi am crescut în comunism cu foarte multă disciplină, și dacă nu ai disciplină nu poți să ajungi la un campionat mondial sau european.

Eu speram sincer acum să ne calificăm pentru că era generația care a făcut semifinala la Campionatul European de tineret, pentru că au urcat 7-8-10 jucatori la echipa mare, dar încă nu. Pentru că ei nu prea joacă la echipele lor de club. Sportul nu a fost o prioritate naționala pentru nici un Guvern din România în ultimii 30 de ani.

Deci ne lipsesc multe, e vechea poveste, la jucătorii tineri care apar la Liga 1, joacă un an de zile și după pleacă afară pe 2-3 milioane. Ei nici nu demonstrează în campionatul românesc, 3-4-5 ani sau să joace în primavara europeană, indiferent de competiție, și ei imediat merg la o echipă din Vest. Ajung acolo ori pe bancă ori în tribună, ori și când joacă dezamagesc, la ei e o concurență foarte mare, pentru ei au apărut foarte multe lucuri noi fața de generațiile noastre. Fotbalistul român nu are disciplină si nu muncește”, a spus Ioan Andone, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și