Închide meniul

Deţinătorii de drepturi au acceptat schimbarea numărului de echipe din Liga 1. Câţi bani vor primi cluburile

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 august 2020, 15:40 / Actualizat: 12 mai 2021, 10:12

Deţinătorii de drepturi au acceptat schimbarea numărului de echipe din Liga 1. Câţi bani vor primi cluburile

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Răspunsul oferit de deţinătorii drepturilor TV

Astfel, de sezonul viitor s-ar putea ajunge ca lupta pentru titlu să se dea între 16 echipe. Şase dintre acestea ar obţine calificarea în play-off, iar celelalte 10 în play-out.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cluburile vor împărţi aceeaşi sumă de bani

EAD.RO a transmis către LPF un comunicat prin care anunţă că nu îşi doreşte renegocierea contractului şi că va plăti, în continuare, 28 de milioane de euro pe sezon. Totuşi, îşi doreşte regulamente mult mai clare în Liga 1 pentru a nu se repeta problemele din Liga 1.

"Pentru a afecta cat mai putin financiar cluburile din Liga I, prin cresterea numarului de echipe incepand cu sezonul urmator, voi inainta detinatorului de drepturi TV urmatoarele propuneri: (a) cluburile din Liga I nu vor suporta niciun prejudiciu in urma nedisputarii tuturor celor 268 de jocuri programate in aceasta editie de campionat; (b) valoarea contractului de drepturi TV va ramane in continuare 28 milioane euro + TVA / sezon; (c) implementarea VAR, cel mai tarziu in sezonul 2021/22, prin suportarea cheltuielilor de achizitie a echipamentului necesar de catre detinatorul de drepturi TV. 

Totodata, incepand cu luna septembrie va deveni operational in cadrul LPF un departament de evaluare financiara pentru a sprijini cluburile din Liga I sa devina rentabile. O astfel de rentabilitate financiara va contribui si la cresterea performantei sportive a cluburilor din Liga I in urmatoarele sezoane", a transmis secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pe pagina lui de Facebook.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și